Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Volvo XC60

Ελλάδα 11:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Volvo XC60

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Volvo XC60

ΝΕΑ

Η Volvo θα προσθέσει στοιχεία station wagon στο νέο ΧC60 το οποίο θα έχει εξ αρχής και μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Advertisement
Advertisement

Η Volvo συνεχίζει την πορεία της προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της έως το τέλος της δεκαετίας, με χρονιά ορόσημο το 2025 όπου τα μισά της αυτοκίνητα θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Στην πορεία αυτή, ιδιαίτερα κρίσιμο μοντέλο είναι το XC60, το οποίο είναι το best seller της εταιρίας σε παγκόσμιο επίπεδο τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Μέσα στο 2024 η εταιρία αναμένεται να παρουσιάσει τον αντικαταστάτη του μοντέλου που υπάρχει σήμερα στην αγορά, θέλοντας να γεφυρώσει το κενό μεταξύ των ηλεκτρικών ΧC40 Recharge και του νέου XC90 που θα είναι και αυτό ηλεκτρικό.

Advertisement
Advertisement

Το νέο ΧC60, το οποίο μάλλον δεν θα έχει αριθμούς στο όνομα του, θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής το οποίο θα εφοδιάζεται με μπαταρίες που θα κατασκευάζονται από τη νέα συνεργασία μεταξύ της Volvo και της εταιρίας μπαταριών Northvolt. Οι μπαταρίες αυτές θα κατασκευάζονται σε ένα νέο εργοστάσιο στην Σουηδία και θα επαρκούν για 500.000 αυτοκίνητα το χρόνο.

Για το νέο XC60 πάντως θα υπάρχουν ακόμα επιλογές σε κινητήρες εσωτερικής καύσης πέρα από την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Θα χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα SPA2 όπως και ο διάδοχος του XC90, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει τόσο αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα όσο και υβριδικά.

Advertisement

Όσο για την σχεδίαση του αμαξώματος, ένα πρωτότυπο που έχει παρουσιαστεί μας δίνει μία πρώτη γεύση από την γραμμή που πρόκειται να ακολουθήσει η σουηδική εταιρία. Η κατεύθυνση αυτή δείχνει την Volvo να επιλέγει μία πιο station wagon προσέγγιση στα νέα της SUV όπως το concdept Εmbla που βλέπουμε στις φωτογραφίες, έτσι ώστε να καλύψει και το κενό από την κατάργηση των παραδοσιακών εκδόσεων αυτού του τύπου.

Advertisement

Τα δύο μοντέλα, το ΧC60 και το ΧC90 θα έχουν πολύ στενή μηχανολογική σχέση, κάτι που σημαίνει ότι το δημοφιλές μοντέλο της Volvo θα αποκτήσει πρόσβαση σε πολύ υψηλού επιπέδου τεχνολογίες και ψηφιακές υπηρεσίες. Μεταξύ αυτών θα διαθέτει και το πιο εξελιγμένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης, με τελευταίας γενιάς ραντάρ lidar και software από την Νvidia, που θα του παρέχουν κορυφαίες δυνατότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Volvo εστιάζει στο software
Volvo XC40 Recharge: Μοντέλο-εφαλτήριο
Volvo: Αποχαιρετά το δέρμα, προστατεύει τα ζώα