Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Volvo εστιάζει στο software

Ελλάδα 14:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Volvo εστιάζει στο software

Mobility

Η Volvo εστιάζει στο software

Mobility

Η αλλαγή σκυτάλης στη θέση του CEO της Volvo φέρνει αλλαγές, με την κυριότερη και πιο άμεση να αφορά στην αναμόρφωση του λογισμικού των αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Ο Jim Rowan που βρίσκεται στο τιμόνι της σουηδικής εταιρείας εδώ και μία εβδομάδα επιθυμεί να αφήσει το δικό του στίγμα στην αυτοκίνηση.

Αυτό είχε πράξει κατά κάποιο τρόπο ο Hakan Sammuelsson που έφερε τη Volvo πολύ γρήγορα μπροστά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης και το έργο του θεωρήθηκε άκρως επιτυχημένο. Ο άνθρωπος που τον αντικατέστησε προέρχεται από το χώρο της τεχνολογίας και εντόπισε όπως είναι φυσικό μεγάλα περιθώρια εξέλιξης σε θέματα τα οποία γνωρίζει καλά.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, ο νέος CEO επιθυμεί διακαώς να εξελίξει το λογισμικό της Volvo καθώς αυτό είναι σχετικά αργό, κάτι που δημιουργεί αντίκτυπο σε όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου. Το λογισμικό κοστίζει αρκετά στις εταιρείες και στον πελάτη με την αγορά και την εξέλιξη του και θα έπρεπε να είναι εφάμιλλο των υπολοίπων τεχνολογιών του σήμερα. Το νέο ταχύτερο λογισμικό θα αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες όλων των υπολογιστικών συστημάτων σε ένα αυτοκίνητο και θα αναβαθμίσει την όλη ποιότητα και τις παροχές στον οδηγό και τους επιβάτες.

Ο Jim Rowan διαθέτει πάνω από τρεις δεκαετίες εμπειρίας στους τομείς της τεχνολογίας και των καταναλωτικών προϊόντων σε παγκόσμιο επίπεδο, έχοντας αποφέρει ισχυρή ανάπτυξη και κερδοφορία μέσω στρατηγικών μετασχηματισμού και ενίσχυσης της επαφής των καταναλωτών με τη μάρκα. Έχει επίσης εκτεταμένη εμπειρία σε ζητήματα ψηφιοποίησης, καινοτομίας, μηχανικής και εφοδιαστικών αλυσίδων, στοιχεία που θα είναι πολύτιμα για το μέλλον της Volvo Cars προκειμένου να υλοποιήσει τις στρατηγικές φιλοδοξίες της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συνεργασία Volvo και Northvolt για την κατασκευή μπαταριών
Volvo: Αναγνωρίζεται η δράση της κατά της κλιματικής αλλαγής
Volvo: Ετοιμάζει ένα νέο, μικρό SUV, το XC20;