Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Renault Grand Kangoo: Το απόλυτο οικογενειακό

Ελλάδα 13:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Renault Grand Kangoo: Το απόλυτο οικογενειακό

ΝΕΑ

Νέο Renault Grand Kangoo: Το απόλυτο οικογενειακό

ΝΕΑ

Η τρίτη γενιά του Kangoo, η οποία ξεκίνησε το 2021, περιλαμβάνει τώρα μια έκδοση με 7 κανονικά, ανεξάρτητα και τροποποιήσιμα καθίσματα.

Advertisement
Advertisement

Στα 25 χρόνια από τότε που πρωτοστάτησε στην κατηγορία των πολυμορφικών, το Renault Kango έχει πουλήσει πάνω από 4,4 εκατομμύρια οχήματα σε 50 χώρες σε όλο τον κόσμο και η ηλεκτρική έκδοση είναι το best seller στην κατηγορία της από το 2011.

Το ολοκαίνουργιο Grand Kangoo είναι εξίσου πρακτικό με τη βασική έκδοση και διαθέτει όλο τον εξοπλισμό ασφαλείας και της άνεσης:

Yπάρχουν πλέον 3 κανονικά καθίσματα στη δεύτερη σειρά και 2 στην τρίτη, καθιστώντας άνετη τη μεταφορά για 7 ενήλικες και κάνοντας το όχημα πιο ευρύχωρο από οποιοδήποτε άλλο στην κατηγορία του. Μάλιστα έχει  την καλύτερη στην κατηγορία απόσταση για τα γόνατα των τρίτης σειράς καθισμάτων, στα 164 χιλιοστά.

Advertisement
Advertisement

Οι χώροι αποσκευών και αντικειμένων εντυπωσιάζουν. Περισσότεροι από 58 λίτρα προσβάσιμου αποθηκευτικού χώρου, συμπεριλαμβανομένου του συρόμενου συρταριού Easy Life και των χώρων αποθήκευσης κάτω από το δάπεδο δεύτερη σειρά καθισμάτων

Ο χώρος αποσκευών φθάνει τα 500 λίτρα στην 7θέσια διάταξη, που επεκτείνεται σε 3.750 λίτρα με την αφαίρεση των πίσω καθισμάτων και την αναδίπλωση του καθίσματος του συνοδηγού

Advertisement

Υπάρχουν πέντε ανεξάρτητα πίσω καθίσματα, συρόμενα, αναδιπλούμενα και αφαιρούμενα, επιτρέποντας έως και 1024 διαμορφώσεις καθισμάτων. Το μήκος φόρτωσης φθάνει τα 3,11 μέτρα με το κάθισμα του συνοδηγού αναδιπλωμένο.

Υπάρχουν επίσης 14 βοηθήματα οδήγησης, συμπεριλαμβανομένης της αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, για την ενίσχυση της ασφάλειας

Advertisement

Όπως και το απλό Kangoo, η εσωτερική σχεδίαση διαθέτει ταμπλό με φινίρισμα από βουρτσισμένο σκούρο ξύλο, άνετη καμπίνα και βελτιωμένη εργονομία. Το ταμπλό έχει αναβαθμιστεί ώστε να περιλαμβάνει ειδικά στοιχεία E-Tech για την ηλεκτρική έκδοση.

Η πρόσβαση στη τρίτη σειρά διευκολύνεται από τις 2 φαρδιές συρόμενες πόρτες με άνοιγμα 83 εκατοστών (+18 εκατοστά σε σχέση με το Kangoo), το χαμηλό κατώφλι και τα αναδιπλούμενα καθίσματα στη δεύτερη σειρά.

Advertisement

Ο μεγάλος εσωτερικός χώρος είναι ιδανικός για οικογένειες που αναζητούν 7 μεγάλες θέσεις για πολύ τακτική χρήση και μπορεί να φιλοξενήσει επιβάτες όλων των μεγεθών με τη μεγαλύτερη άνεση.

Το όχημα ταιριάζει επίσης απόλυτα στους επαγγελματίες που ασχολούνται με την παιδική φροντίδα, με 5 θέσεις με isofix, εργονομικά καθίσματα για παιδιά σε παιδικά καθίσματα ή booster seats, ή μεταφορά κατά παραγγελία, με τη δυνατότητα να φιλοξενήσει άνετα 7 ενήλικες επιβάτες, με ευκολία μετακίνησης σε κάθε κάθισμα, και τη δυνατότητα αλλαγής της αρθρωτής διάταξης (π.χ. 2/2/2) για να διευκολύνει ακόμη περισσότερο την είσοδο των επιβατών.

Η νέα μπαταρία ιόντων λιθίου 45 kWh του ολοκαίνουργιου Grand Kangoo E-Tech electric διαθέτει 8 ανεξάρτητες και εύκολα επισκευάσιμες μονάδες και δίνει στον κινητήρα αυτονομία έως 265 χιλιόμετρα WLTP. Σε φορτιστή DC των 80 kW μπορεί να ανακτήσει 80 χιλιόμετρα αυτονομίας σε μόλις 10 λεπτά.

Το νέο Grand Kangoo εφοδιάζεται επίσης με αντλία θερμότητας έτσι ώστε να εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή αυτονομία όταν χρειάζεται να λειτουργήσει ο κλιματισμός.

Το ολοκαίνουργιο Grand Kangoo E-Tech Electric χρησιμοποιεί έναν κινητήρα 122 ίππων με 245 Nm ροπής. Στο πρόγραμμα Eco, η ισχύς κατεβαίνει στους 76 ίππους και περιορίζεται η τελική  ταχύτητα του οχήματος στα 110 χλμ/ώρα για τη βελτιστοποίηση της αυτονομίας.

Το ηλεκτρικό σύστημα διαθέτει και αρκετά προγράμματα για ανάκτηση της ενέργειας από το φρενάρισμα. Όλες οι πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο οδήγησης, τη διαχείριση της ηλεκτρικής ισχύος και τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού μπορούν να εμφανίζονται σε έναν προαιρετικό, πλήρως ψηφιακό και πλήρως παραμετροποιήσιμο έγχρωμο πίνακα οργάνων 10 ιντσών.

Το Grand Kangoo θα διατίθεται και ως μοντέλο με κινητήρες εσωτερικής καύσης, εσωτερικής καύσης με δύο σύγχρονα μοτέρ που πληρούν τα πιο πρόσφατα πρότυπα εκπομπών ρύπων (Euro 6E), ένα βενζίνης 130 ίππων και ένα diesel με 95 ίππους.

Θα διατίθεται επίσης σε τρεις εκδόσεις που θα καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες πελατών είτε για επαγγελματίες είτε για ιδιώτες και τις οικογένειές τους.

Οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν προς το τέλος του τρέχοντος έτους και οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρώτη επαφή με το νέο ηλεκτρικό Renault Kangoo E-Tech

Renault Kangoo Van: International Van of the year για το 2022