Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό θα είναι το όνομα του ηλεκτρικού Fiat Panda

Ελλάδα 6:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό θα είναι το όνομα του ηλεκτρικού Fiat Panda

ΝΕΑ

Αυτό θα είναι το όνομα του ηλεκτρικού Fiat Panda

ΝΕΑ

Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε την έδρα παραγωγής του δημοφιλούς ιταλικού μικρού, τώρα μάθαμε πως… βαπτίζεται η ηλεκτρική έκδοση.

Advertisement
Advertisement

Και το όνομα αυτού: Fiat Pandina! Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, αποφάσισε να διαχωρίσει, τουλάχιστον ως προς την ονομασία, την ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου, από την υπόλοιπη γκάμα, καταλήγοντας στο υποκοριστικό Pandina.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το νέο μοντέλο θα βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα «Smart Car» την οποία έχει δημιουργήσει η Stellantis και η οποία χρησιμοποιήθηκε ήδη στο νέο Citroen e-C3. Η αισθητική του αναμένεται να θυμίζει αυτή του πρωτότυπου Centoventi (φωτογραφίες), που παρουσιάστηκε το 2019, για να τιμηθούν τα 120ά γενέθλια του ονόματος της Fiat.

Αυτός ο ξάδερφος του Citroën ë-C3 πρόκειται να παραχθεί στο Kragujevac της Σερβίας, με τιμή εκκίνησης περίπου 20.000 ευρώ. Μια ήπια υβριδική έκδοση έρχεται επίσης με περίπου 15.000 ευρώ. Εν τω μεταξύ, η Stellantis υπόσχεται να διατηρήσει έναν στόχο παραγωγής 1 εκατομμυρίου οχημάτων στην Ιταλία. έως το 2030.

Advertisement
Advertisement

Σε αντίθεση με το ë-C3, ωστόσο, το Pandina δεν θα παράγεται στη Σλοβακία, ούτε πρόκειται η γραμμή παραγωγής να μεταφερθεί στην Ιταλία, προκαλώντας τις αντιδράσεις των συνδικάτων της χώρας. Αντίθετα, η Fiat επέλεξε το εργοστάσιο του Kragujevac στη Σερβία, όπου παρήχθη το 500L μέχρι πρόσφατα. Το εργοστάσιο έλαβε επένδυση 190 εκατομμυρίων ευρώ για τη μετατροπή του στην παραγωγή του ηλεκτρικού μοντέλου.

Όσον αφορά στα συστήματα μετάδοσης κίνησης και τις τιμές, το Fiat Pandina θα πρέπει να ταιριάζει πολύ με το Citroën ë-C3. Αυτό σημαίνει ένα βασικό μοντέλο κάτω των 20.000 ευρώ με αυτονομία 250 χιλιομέτρων και μια πιο πρακτική έκδοση για περίπου 23.300 ευρώ με αυτονομία άνω των 300 χιλιομέτρων. Αναμένεται επίσης να ακολουθήσει μια φθηνότερη ήπια υβριδική έκδοση βενζίνης για περίπου 15.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Fiat Panda
Fiat Panda για… πάντα
Το νέο Fiat των 15.000 ευρώ ετοιμάζεται