Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πιο αγριεμένο Abarth 595 που θα δείτε ποτέ! (+video)

Ελλάδα 9:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πιο αγριεμένο Abarth 595 που θα δείτε ποτέ! (+video)

ΝΕΑ

Το πιο αγριεμένο Abarth 595 που θα δείτε ποτέ! (+video)

ΝΕΑ

Η Liberty Walk κατασκεύασε ένα κιτ βελτίωσης που κάνει το ιταλικό μίνι hatch να μοιάζει βγαλμένο από… κόντρες.

Advertisement
Advertisement

Κοστίζει μόλις 15.000 δολάρια να κάνεις το Abarth 595 ένα αυτοκίνητο τύπου… Need For Speed.

Η ιαπωνική εταιρεία τροποποίησης και βελτίωσης αυτοκινήτων, εξειδικεύεται στα φαρδιά, ενισχυμένα μέρη αμαξώματος και αποφάσισε αυτή τη φορά να πειραματιστεί με ένα Abarth 595. Αν μη τι άλλο, το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει με την εμφάνιση του ιταλικού μίνι να αλλάζει άρδην.

Το ορίτζιναλ Abarth 595

Οι εμπρός και πίσω προφυλακτήρες είναι εξαιρετικά ενισχυμένοι σε κάθε άκρη τους, οι θόλοι είναι φαρδύτεροι, ενώ το κάτω μέρος εξέχει από το πάτωμα. Και τα φτερά στις άκρες είναι αρκετά «φουσκωμένα», όπως και οι «φούστες», δίνοντας έτσι ένα πολύ επιβλητικό ύφος, σαν να πήρες το Abarth 595 από τις πίστες.

Advertisement
Advertisement

Το καπό και οι προβολείς θυμίζουν αρκετά το Fiat 500e, αλλά ένα μικρό μέρος πλαστικού καλύπτει τόσο όσο τους προβολείς, ώστε να μοιάζουν σαν να έχουν… φρύδια και να σε κοιτάει απειλητικά.

Κοιτώντας το από πίσω, δεν μπορείς να μην παρατηρήσεις την αεροτομή που έχει δύο σκάλες. Το ζήτημα είναι κατά πόσο αυτό βοηθάει στην κάθετη δύναμη του ιταλικού μοντέλου. Η λογική λέει πως παίζει σημαντικό ρόλο.

Ο διαχύτης είναι εξίσου εντυπωσιακός με το ντιζάιν του να δίνει ένα πολύ πιο αιχμηρό ύφος στο πίσω μέρος.

Advertisement

Ολόκληρο το κιτ βελτίωσης της Liberty Walk χωρίζεται σε έξι μέρη και κοστίζει συνολικά 15.070 δολάρια, αλλά δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα αν διατίθεται στον καθένα.

Καμία μετατροπή δεν έχει γίνει στον κινητήρα, αλλά μόνο στο εξωτερικό. Η «καρδιά» παραμένει ο 4κύλινδρος turbo των 1,4 λίτρων που αποδίδει 165 ίππους με το χειροκίνητο/αυτόματο 5τάχυτο κιβώτιο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το θρυλικό Abarth 595 έκλεισε τα 60!
Δοκιμή: Fiat 500e
To Abarth Fastback κλείνει το μάτι στην BMW X2 (+video)