Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το ανανεωμένο Opel Corsa

Ελλάδα 14:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το ανανεωμένο Opel Corsa

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το ανανεωμένο Opel Corsa

ΝΕΑ

Η Opel έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ανανέωσης της έκτης γενιάς τού Corsa το οποίο θα γίνει περισσότερο ενδιαφέρον, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές.

Advertisement
Advertisement

Η πρόσφατη γενιά τού Corsa έχει ιδιαίτερη σημασία για την Opel, καθώς ήταν το αυτοκίνητο που έγινε το «σύμβολο» της νέας εποχής για την εταιρεία. Ήταν αυτό που έδειξε τη δυναμική της στο νέο επιχειρηματικό σχήμα το οποίο όρισε η ένταξή της στον Όμιλο Stellantis, εν τέλει.

Η παρουσίασή του πραγματοποιήθηκε λίγο καιρό πριν την καινούργια αισθητική φόρμα που εφάρμοσαν στην Opel με τα νέα Mokka και Astra, συνεπώς ήταν θέμα χρόνου να γίνει το ίδιο και με το supermini μοντέλο της. Έτσι, το επανασχεδιασμένο Corsa αναμένεται να έχει τη μάσκα «Vizor», όπως ονομάζεται, και να είναι ταυτόσημο με τη νέα εικόνα τής γερμανικής εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι το ανανεωμένο μοντέλο θα έχει τη μαύρη μάσκα και τα λεπτά LED φώτα ημέρας. Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, η επανασχεδιασμένη έκτη γενιά τού Corsa θα διατίθεται με τους υπάρχοντες, δηλαδή τον 1,2 λίτρων μέγιστης ισχύος 75 ίππων και τον 1.2Τ τόσο στην εκδοχή του των 101 ίππων (100, ονομαστικά) όσο και σε αυτή των 131 ίππων (130, ονομαστικά).

Αναφορικά με το Corsa-e, δηλαδή την αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση, θα διατίθεται πλέον με τις μεγαλύτερης ενεργειακής χωρητικότητας μπαταρίες οι οποίες είναι 55 kWh (και αυτές με τις οποίες θα διατίθεται και το Peugeot e-208). Κατά συνέπεια, θα αυξηθεί και η μέγιστη θεωρητική αυτονομία του.

Advertisement

Τέλος, το επανασχεδιασμένο Corsa θα διατίθεται και σε μια καινούργια έκδοση, την GSe. Αυτή θα είναι η εξηλεκτρισμένη εκδοχή και αντίστοιχη των Mokka GSe και Astra GSe. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την Opel, το ανανεωμένο μοντέλο θα παρουσιαστεί εντός των πρώτων μηνών τού 2023 και οι πωλήσεις του αναμένεται να ξεκινήσουν προς τα μέσα της χρονιάς.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
40 χρόνια Opel Corsa: Μία ιστορία με 6 κεφάλαια
Νέο Opel Corsa: Ξεπέρασε τις 300.000 μονάδες
Δοκιμή: Opel Astra 1.2T 130 PS