Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Opel Corsa: Ξεπέρασε τις 300.000 μονάδες

Ελλάδα 5:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Opel Corsa: Ξεπέρασε τις 300.000 μονάδες

ΝΕΑ

Νέο Opel Corsa: Ξεπέρασε τις 300.000 μονάδες

ΝΕΑ

Όπως αποδεικνύει ο αριθμός των μονάδων που έχουν κατασκευαστεί, η τελευταία γενιά του supermini της Opel γνωρίζει μεγάλη δημοφιλία.

Advertisement
Advertisement

Μεγάλη είναι η επιτυχία που γνωρίζει η νέα γενιά του supermini μοντέλου της Opel, το Corsa, όπως αποδεικνύεται και από τον αριθμό των αυτοκινήτων που έχουν ήδη κατασκευαστεί.

Ειδικότερα, το εργοστάσιο στη Σαραγόσα της Ισπανίας έχει κατασκευάσει πάνω από 300.000 μονάδες του Opel Corsa, με προορισμό πελάτες σε όλον τον κόσμο. Η τρέχουσα γενιά του μοντέλου κυκλοφόρησε στην αγορά τον Νοέμβριο του 2019, και από τότε έχει συνοδευτεί με σημαντικές διακρίσεις.

Το αμιγώς ηλεκτρικό Corsa-e απέσπασε τον τίτλο “Χρυσό Τιμόνι” ως το πιο δημοφιλές μικρό αυτοκίνητο της Γερμανίας για το 2020. Ακόμη ήταν το best-seller στη Γερμανία το 2020, ενώ στη Βρετανία ήταν το Νο.1 σε πωλήσεις, ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Advertisement
Advertisement

Από τη Χιλή μέχρι την Ρεϊνιόν και από το Μαρόκο μέχρι τη Ν. Αφρική: Το Corsa γνωρίζει μεγάλη ζήτηση και εκτός Ευρώπης. Οι διεθνείς πωλήσεις του Corsa σχεδόν τριπλασιάστηκαν το 2020 και παραμένουν σε ανοδική πορεία από το 2021: Οι πωλήσεις του Corsa στις περιοχές της Μ. Ανατολής/Αφρικής, στη Λατινική Αμερική και στην Ασία/Ειρηνικό έχουν υπερδιπλασιαστεί το πρώτο δίμηνο του 2021 συγκριτικά με ολόκληρο το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Είναι επίσης σημαντικό μοντέλο στην ολοκληρωμένη επιθετική στρατηγική εξηλεκτρισμού της Opel. Μόνο τους δύο πρώτους μήνες της χρονιάς, πουλήθηκαν πάνω από 4.000 Corsa-e. Οι ιδιώτες και οι εταιρικοί πελάτες (fleet) δηλώνουν εξίσου ενθουσιασμένοι από τη καταλληλότητα του αυτοκινήτου για καθημερινή χρήση.

Advertisement

«Το Corsa είναι πραγματική επιτυχία για τη μάρκα Opel και η νέα γενιά συνεχίζει τη μακρά παράδοση του μοντέλου. Με το Corsa και το νέο Mokka, έχουμε δύο ισχυρά μοντέλα σε πολύ σημαντικές κατηγορίες. Αυτό θα μας προσφέρει αξιοσημείωτη ώθηση» δήλωσε ο Michael Lohscheller, CEO της Opel.

Το Opel Corsa-e είναι συμπαγές, ευέλικτο και κατάλληλο για καθημερινή χρήση χάρη στην αυτονομία του που φτάνει τα 337 km σύμφωνα με το πρότυπο WLTP. Η μπαταρία των 50kWh, σε ταχυφορτιστή,  μπορεί να φορτίσει στο 80% σε μόλις 30 λεπτά. Το Corsa-e επιδέχεται όλες τις επιλογές φόρτισης – μέσω επιτοίχιου φορτιστή (wall box), ταχυφορτιστή, ή και καλωδίου με σύνδεση σε οικιακή πρίζα – ενώ η μπαταρία του καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών/160.000 χλμ.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Αποκάλυψη και για το επιβατικό ηλεκτρικό Opel Combo
Ampera: Ο σημαιοφόρος της Opel στην ηλεκτροκίνηση έγινε 10 ετών
Αποκλειστικό: Έτσι θα είναι το νέο Opel Astra

 

Advertisement