Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τις νέες BMW X3 και iX3

Ελλάδα 12:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τις νέες BMW X3 και iX3

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τις νέες BMW X3 και iX3

ΝΕΑ

Στην BMW, έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εξέλιξης της καινούργιας Χ3 που θα αντικαταστήσει την παρούσα, η οποία επανασχεδιάστηκε το 2022.

Advertisement
Advertisement

Η καινούργια γενιά της X3, του SUV μοντέλου της BMW, θα παρουσιαστεί επίσημα σε λίγες εβδομάδες, όπως έγινε γνωστό. Η τέταρτη κατά σειρά γενιά της (ως τώρα), θα κατασκευάζεται τόσο με κινητήρες εσωτερικής καύσης όσο και στην αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση, την iX3.

Η BMW δημοσίευσε φωτογραφίες από τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα της καινούργιας X3 στις οποίες μπορούμε να διακρίνουμε κάποια από τα στοιχεία του αμαξώματός της.

Σε αυτές, εικονίζονται οι εκδόσεις τόσο με το σύστημα υβριδικής διάταξης Plug-in Hybrid όσο και η M Performance. Όπως έχει γίνει γνωστό, η PHEV εκδοχή θα παρουσιαστεί τον προσεχή Αύγουστο. Επίσης, θα διατίθεται και με πετρελαιοκινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία που να αφορούν στην καινούργια X3, ωστόσο από την BMW έχει ανακοινωθεί ότι ο αεροδυναμικός ασυντέλεστής οπισθέλκουσας του οχήματος θα είναι μειωμένος, συγκριτικά. Συγκριμένα, θα είναι 0,27 έναντι 0,29 στο τωρινό μοντέλο. Οι διαστάσεις του θα είναι μεγαλύτερες, αναμενόμενα.

Απ’ όσα γνωρίζουμε, το νέο πλαίσιο θα είναι πιο στιβαρό και πιο δύσκαμπτο σε σχέση με ό,τι ισχύει στην παρούσα γενιά του, το σύστημα διεύθυνσης αμεσότερο και το επίπεδο εξοπλισμού υψηλότερο.

Εκτός από την εκδοχή με τους θερμικούς κινητήρες το νέο SUV μοντέλο θα διατίθεται και στην αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή της, την καινούργια iX3, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2025. Η τελευταία, θα βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα Neue Klasse, αυτή που έχουν δημιουργήσει στη γερμανική εταιρεία κα η οποία θα χρησιμοποιηθεί και για τη νέα αμιγώς ηλεκτρική Σειρά 3.

Advertisement

Για την αισθητική της, τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό της, μας προϊδέασε το πρωτότυπο Vision Neue Klasse X το οποίο παρουσίασε η γερμανική εταιρεία πριν από λίγες εβδομάδες. Το πρόγραμμα εξέλιξής έχει την κωδική ονομασία «NA5» και το αυτοκίνητο θα εισαγάγει μια αναθεωρημένη αισθητική για τα προσεχή μοντέλα της BMW.

Η νέα πλατφόρμα έχει αρχιτεκτονική 800 Volt και οι μπαταρίες που θα διαθέτει έχουν κατά 20% μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα και θα παρέχουν κατά 30% μεγαλύτερη αυτονομία, σύμφωνα με όσα είναι γνωστά. Έτσι, η μέση τυποποιημένη αυτονομία αναμένεται να φτάνει τα 800 χλμ.

Advertisement

Το αμάξωμα της καινούργιας iX3 θα είναι προσεγμένο αεροδυναμικά, Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν ως τώρα, η μάσκα δεν θα έχει πολλά ανοίγματα, οι θόλοι των τροχών δεν θα εξέχουν πολύ και η σχεδίαση του πίσω πλαϊνού παραθύρου θα οριστεί κυρίως από τις προσταγές της αεροδυναμικής.

Τα εμπρός φώτα θα είναι LED, ενώ πίσω θα υπάρχουν τεχνολογίας OLED τα οποία θα δημιουργούν την ψευδαίσθηση τρισδιάστατης φωτεινής εικόνας.

Στο εσωτερικό, θα τοποθετηθεί για πρώτη φορά σε μοντέλο της εταιρείας το σύστημα BMW Panoramic Vision χάρη στο οποίο οι ενδείξεις και οι πληροφορίες για τον οδηγό και τους συνεπιβάτες του προβάλλονται και στη βάση του παρμπρίζ.

Advertisement

Μάλιστα, οι επιβάτες θα μπορούν να επιλέγουν τη συγκεκριμένη λειτουργία και με την κίνηση του χεριού τους, δίνοντας τη σχετική εντολή. Επίσης, θα υπάρχει και σύστημα Head-Up Display τρισδιάστατης απεικόνισης.

Σε ό,τι αφορά στις εκδόσεις της, η νέα iX3 θα διατίθεται τόσο με έναν ηλεκτροκινητήρα (η οποία ίσως ονομάζεται iX3 40), ενώ η κορυφαία εκδοχή του (ενδεχομένως να ονομάζεται M60 xDrive) θα έχει δύο ηλεκτροκινητήρες και θα αποδίδει περίπου 600 ίππους.