Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η πιο γρήγορη BMW στον κόσμο! (+video)

Ελλάδα 1:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η πιο γρήγορη BMW στον κόσμο! (+video)

ΝΕΑ

Αυτή είναι η πιο γρήγορη BMW στον κόσμο! (+video)

ΝΕΑ

Κανείς θα φέρει στο μυαλό του κάποια ναυαρχίδα και σίγουρα ένα μοντέλο M. Αλλά μόνο στο δεύτερο σκέλος θα έχει δίκιο.

Advertisement
Advertisement

Αν εξαιρέσει κανείς τις aftermarket ζάντες, τα φαρδύτερα ελαστικά και την εισαγωγή αέρα τύπου NACA στο καπό, αυτή η BMW M240i xDrive είναι ίδια με την εργοστασιακή. Η μεγάλη ιδιομορφία της είναι, πως αποτελεί την ισχυρότερη BMW που έχει πατήσει σε δημόσιο δρόμο.

Ο λόγος αυτού, είναι πως κάτω από το καπό, ο B58 έχει αναβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό, όπως και άλλα καθοριστικά μηχανικά μέρη.

Ο πασίγνωστος τρίλιτρος εξακύλινδρος από το Μόναχο εξοπλίζεται με ένα turbo 74 χιλιοστών της Precision, με νέους εκκεντροφόρους και τροποποιημένες κυλινδροκεφαλές.

Advertisement
Advertisement

Αναβάθμιση έχει γίνει και στο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, όπου έχουμε έναν ειδικό κινητήριο άξονα από ανθρακονήματα και τροποποιημένους άξονες, ώστε να μπορούν να διαχειριστούν την πολύ μεγαλύτερη ιπποδύναμη.

Το αποτέλεσμα αυτών των αναβαθμίσεων ήταν 1.500 ίπποι! Υπενθυμίζουμε, ότι η εργοστασιακή BMW M240i αποδίδει 374.

Το κανάλι του YouTube «That Racing Channel» ανακάλυψε με τον καλύτερο τρόπο για τι είναι ικανή αυτή η BMW, κάνοντας ένα test ride. Όπως αποδεικνύεται, μπορεί να ολοκληρώσει τα 400 μέτρα από στάση σε 7,9 δευτερόλεπτα με τελική στα 281 χλμ./ώρα!

Advertisement

Αν αναλογιστεί κανείς, ότι εξωτερικά είναι σχεδόν πανομοιότυπη με την εργοστασιακή, η επίδοση μοιάζει ακόμα πιο εντυπωσιακή. Ακόμα και η καμπίνα είναι ολόιδια με την αρχική M240i xDrive, προσφέροντας το πολυτελές στοιχείο.

Εσωτερικά, παρατηρείται ότι τα προφίλ οδήγησης έχουν μείνει επίσης ίδια και απαράλλαχτα, άρα εάν κάποιος θέλει να εξημερώσει αυτό το «θηρίο», θεωρητικά μπορεί να το κάνει με μία κίνηση.

Advertisement