Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Oι Πολωνοί μπαίνουν δυναμικά στην ηλεκτροκίνηση

Ελλάδα 0:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Oι Πολωνοί μπαίνουν δυναμικά στην ηλεκτροκίνηση

ΝΕΑ

Oι Πολωνοί μπαίνουν δυναμικά στην ηλεκτροκίνηση

ΝΕΑ

Η νεόκοπη Izera σχεδιάζει καινούρια ηλεκτρικά μοντέλα και συνεργάζεται με τη Geely.

Advertisement
Advertisement

Τα τελευταία δέκα χρόνια η Πολωνία δεν έχει να επιδείξει κάποια σημαντική δραστηριότητα στον κόσμο του αυτοκινήτου με την FSO το 2011 να σταματάει την παραγωγή των μοντέλων της. Φυσικά, στην Πολωνία υπάρχουν εργοστάσια που παράγουν αυτοκίνητα για μεγάλους κατασκευαστές όπως η Volkswagen, ωστόσο λείπει μια δυνατή μάρκα από την γρήγορα αναπτυσσόμενη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης.

Το καλοκαίρι του 2020 είχαμε το πρώτο φως στο τούνελ καθώς η Izera ανακοίνωσε ότι ξεκινάει εργασίες προκειμένου να παράξει τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Πολωνία. Την βάση της Izera αποτέλεσε η εταιρεία Electromobility Poland η οποία παρουσίασε σχέδια από δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα οποία είχε προγραμματίσει να παρουσιάσει μέσα στο 2023.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο από τα δύο μοντέλα της Izera είναι ένα SUV το οποίο βασίζεται σε μια πλατφόρμα αγορασμένη από εξωτερικό προμηθευτή. Οι τεχνικές προδιαγραφές της πλατφόρμας δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, αλλά ένα σημαντικό στοιχείο ήρθε να ρίξει λίγο φως στην υπόθεση. Μόλις πριν από μερικές εβδομάδες, η Izera (μέσω της Electromobility Poland) υπέγραψε συμφωνία με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Geely.

Αυτόματα λοιπόν μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η τεχνική βάση του SUV της Izera θα είναι η SEA της Geely. Με αυτό ως δεδομένο οι άνθρωποι της Izera μπορούν να σχεδιάσουν τα οχήματά τους έχοντας ως βάση την πλατφόρμα της Geely και να εστιάσουν την προσοχή τους σε λεπτομέρειες που θα κάνουν τα οχήματά τους να ξεχωρίζουν. Μάλιστα, για να δώσουν μια πιο φινετσάτη εμφάνιση συνεργάστηκαν με την Torino Design.

Advertisement

Οι άνθρωποι της Izera αναφέρουν μάλιστα ότι οι επιδόσεις θα είναι εξαιρετικές δίνοντας ενδεικτικά επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 8 δευτερόλεπτα, ενώ η αυτονομία θα ξεπερνάει τα 400 χιλιόμετρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Segway Snarler AT6L
Ευκαιρία να εξοπλιστείτε από την Motoway
Πιο κόκκινη Black Friday δεν γίνεται