Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οδηγός ψέκασε αποσμητικό, άναψε τσιγάρο και εξερράγη το αυτοκίνητό του!

Ελλάδα 14:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οδηγός ψέκασε αποσμητικό, άναψε τσιγάρο και εξερράγη το αυτοκίνητό του!

ΝΕΑ

Οδηγός ψέκασε αποσμητικό, άναψε τσιγάρο και εξερράγη το αυτοκίνητό του!

ΝΕΑ

Ένας δυνατός κρότος αναστάτωσε το κέντρο του Halifax στο δυτικό Yorkshire. Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικές αρχές αλλά και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία για τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος. Όμως…

Advertisement
Advertisement

 

Δυνατός ήχος, σπασμένα τζάμια, ένα αυτοκίνητο κατεστραμμένο. Οι λέξεις είναι σχεδόν σίγουρο πως περιγράφουν μία εικόνα από τρομοκρατικό χτύπημα αλλά τελικά η κατάσταση ήταν πολύ πιο απλή και σχεδόν… αστεία αφού δεν τραυματίστηκε κανείς σοβαρά και δεν προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές (εκτός από ένα κατεστραμμένο αυτοκίνητο).

Advertisement
Advertisement

Το παράξενο, αρχικά,  περιστατικό συνέβη όταν ο οδηγός ενός SEAT Leon, το έκανε τυχαία μια αυτοσχέδια βόμβα. Σύμφωνα με το BBC, ο (ανώνυμος) οδηγός χρησιμοποίησε «υπερβολική» ποσότητα αποσμητικού χώρου από αεροζόλ. Μετά ο ίδιος πίστεψε ότι θα ήταν μια καλή στιγμή να ανάψει ένα τσιγάρο. Αυτή ήταν μία κακή απόφαση, (εκτός αν το περιστατικό ήταν συμμετοχή στο τηλεοπτικό show MythBusters) καθώς το τσιγάρο δημιούργησε ανάφλεξη στα σωματίδια του σπρέι και προκάλεσε έκρηξη. Ένας μάρτυρας σε ένα κοντινό μπαρ το χαρακτήρισε ως «πολύ δυνατό κρότο» με φλόγες και πολύ έντονο ήχο, κάτι απόλυτα φυσικό γιατί εκδηλώθηκε σε περιορισμένο χώρο.

Όπως μπορείτε να δείτε στις εικόνες, όλα τα παράθυρα του αυτοκινήτου διαλύθηκαν και κάποια κομμάτια του εκτοξεύτηκαν. Οι πόρτες, η οροφή και όλο το εσωτερικό ήταν επίσης κατεστραμμένο από την έκρηξη. Μάλιστα κομμάτια από το ταμπλό βρέθηκαν 15 μέτρα μακριά. Το αυτοκίνητο δεν ήταν το μόνο πράγμα που υπέστη ζημιές, καθώς σύμφωνα με το BBC: «Η έκρηξη κατέστρεψε επίσης τα παράθυρα κοντινών επιχειρήσεων». Παρά την ένταση της έκρηξης, ο οδηγός υπέστη ελαφρά τραύματα και βγήκε γρήγορα από το αυτοκίνητο. Οι αρχές αναφέρουν πως ήταν απίστευτα τυχερός, αφού η κατάσταση θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερη.

Advertisement

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που ένα αεροζόλ μπορεί να έχει φέρει τον όλεθρο σε ένα αυτοκίνητο. Πίσω τον Σεπτέμβριο, ένα κύμα καύσωνα προκάλεσε την έκρηξη σε μία συσκευασία λακ μαλλιών με τρόπο που θύμιζε χτύπημα… πυραύλου στην κεντρική κονσόλα ενός Honda Civic.

Ένα πιο σοβαρό περιστατικό συνέβη πριν από δύο χρόνια όταν ένας ιδιοκτήτης Kia Sorento έβαλε φορητό μπάρμπεκιου στο πορτ μπαγκάζ και ξέχασε να κλείσει την παροχή προπανίου. Το αέριο γέμισε την καμπίνα και τελικά έγινε έκρηξη όταν κάποιος από του επιβαίνοντες άναψε ένα τσιγάρο. Άρα το συμπέρασμα είναι: Αποσμητικό χώρου + κάπνισμα = Εκρηκτικό αποτέλεσμα.

Advertisement

 

Η χρήση κινητού προκαλεί τροχαία ατυχήματα σε όλη την Ευρώπη

Έκρηξη κινητήρα σε drag race

Έκρηξη κινητήρα σε drag race