Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οδηγώντας στο χιόνι το Toyota GR Yaris (video)

Ελλάδα 3:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οδηγώντας στο χιόνι το Toyota GR Yaris (video)

ΝΕΑ

Οδηγώντας στο χιόνι το Toyota GR Yaris (video)

ΝΕΑ

To «καυτό» Toyota GR Yaris μπορεί να προσφέρει απολαυστικές στιγμές οδήγησης, ακόμα και σε χιονισμένες διαδρομές.

Advertisement
Advertisement

Από τη στιγμή που ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες του GR Yaris έχουν στα χέρια τους το κορυφαίο ιαπωνικό σούπερ μίνι, πληθαίνουν φυσικά και οι ιστορίες που ανεβαίνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες επιδεικνύουν τις οδηγικές τους ικανότητες.

Η τελευταία μας έρχεται από την Γερμανία, όπου και στο σύντομης διάρκειας βίντεο παρακολουθούμε το σούπερ μίνι της Toyota να ανεβαίνει μία χιονισμένη ορεινή διαδρομή, γεμάτη από διαφόρων κλίσεων καμπές. Κατόπιν, τα πλάνα αλλάζουν και μας μεταφέρουν στο πάρκινγκ ενός σούπερ μάρκετ όπου επικρατούν οι ίδιες συνθήκες στο οδόστρωμα. Φυσικά, είμαστε αντίθετοι στο να μιμηθούμε τον επίδοξο αυτόχειρα οδηγό, καθώς όλα αυτά τα οποία προβάλει στο φιλμάκι δεν ακολουθούνται από τα απαραίτητα στοιχεία ασφάλειας. Όπως για παράδειγμα το ότι οι δρόμοι ήταν ανοικτοί στην κυκλοφορία.

Advertisement
Advertisement

Το Toyota GR Yaris διαθέτει έναν τρικύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,6 λίτρων, ο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ 261 ίππους και 360 Nm ροπής. Η δύναμη μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων, ενώ εξαιρετικές είναι και οι επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 5,5”, τελική ταχύτητα 230 χλμ./ώρα). Δεν λείπουν επίσης τα δύο διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης και τα τρία οδηγικά προφίλ (Normal, Sport και Track).

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Toyota: Αναστολή παραγωγής σε 9 ιαπωνικά εργοστάσια
To βελτιωμένο Toyota Hilux AT35 δεν σταματά πουθενά
WRC: Φρέσκια εικόνα για το Toyota Yaris

 

Advertisement