Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota: Αναστολή παραγωγής σε 9 ιαπωνικά εργοστάσια

Ελλάδα 6:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota: Αναστολή παραγωγής σε 9 ιαπωνικά εργοστάσια

ΝΕΑ

Toyota: Αναστολή παραγωγής σε 9 ιαπωνικά εργοστάσια

ΝΕΑ

Η Toyota αναστέλλει την παραγωγή σε εννέα από τα εργοστάσιά της στην Ιαπωνία αυτή την εβδομάδα λόγω διακοπών του εφοδιασμού.

Advertisement
Advertisement

Οι παύσεις του εφοδιασμού οφείλονται στον σεισμό που έπληξε τη βορειοανατολική περιοχή της χώρας το Σαββατοκύριακο.

Η εκπρόσωπος της Ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας δήλωσε ότι η απόφαση ελήφθη αφού πολλοί προμηθευτές επηρεάστηκαν άμεσα από τον σεισμό. Η Toyota δεν διευκρίνισε ποια ανταλλακτικά ή προμηθευτές έχουν επηρεαστεί, αν και η εκπρόσωπος Shiori Hashimoto επιβεβαίωσε ότι οι ελλείψεις δεν αφορούν βασικά ή πρώτης ανάγκης ανταλλακτικά.

Advertisement
Advertisement

Οι αναστολές παραγωγής θα ξεκίνησαν από τις 17 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσουν έως τις 20 Φεβρουαρίου σε όλες τις γραμμές που επηρεάζονται. Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε Ιαπωνικά sites η Toyota παραμένει αναποφάσιστη για το πότε θα ξαναρχίσει η παραγωγή, αλλά επιβεβαίωσε ότι τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας δεν πρέπει να επηρεάσουν τις παραδόσεις στο εξωτερικό. Η παύση στην παραγωγή περιλαμβάνει 14 από τις 28 γραμμές της εταιρείας στην Ιαπωνία και επηρεάζει οχήματα όπως τα Toyota RAV4 , C-HR και Harrier. Θα επηρεάσει επίσης την παραγωγή των Lexus LS, IS, RC, LC, LX, NX, UX και RX.

Ο σεισμός μεγέθους 7,3 που έπληξε την Ιαπωνία ήρθε σχεδόν ακριβώς 10 χρόνια μετά τον σεισμό του Tohoku στην ίδια περιοχή, που προκάλεσε τσουνάμι και κατάρρευση του πυρηνικού σταθμού της Fukushima. Αυτός ο πιο πρόσφατος σεισμός προκάλεσε διακοπές ρεύματος σε σχεδόν 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και είχε περίπου 160 τραυματίες. Ο σεισμός έχει οδηγήσει σε εκτεταμένη καταστροφή δρόμων και κτηρίων, συμπεριλαμβανομένης (και πάλι) της πίστας Ebisu στην Fukushima, όπου σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Toyota: Ετοιμάζει νέα οικογένεια ηλεκτρικών μοντέλων

Advertisement

Η εκρηκτική Toyota GR Supra των 1.000 ίππων

Η Icon έκανε καινούργιο ένα Toyota Land Cruiser με 1,3 εκ. χλμ.