Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Φρέσκια εικόνα για το Toyota Yaris

Ελλάδα 5:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC: Φρέσκια εικόνα για το Toyota Yaris

ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Φρέσκια εικόνα για το Toyota Yaris

ΑΓΩΝΕΣ

Με νέα χρώματα κατεβάζει φέτος το Yaris στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι η Toyota!

Advertisement
Advertisement

Εναρμονισμένο αισθητικά με το πρωτότυπο GR010 HYBRID για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, το ιαπωνικό μοντέλο καλείται να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του στο WRC για πέμπτη σεζόν.

Άλλωστε μέχρι τώρα έχει γνωρίσει 17 νίκες (με ποσοστό επιτυχίας: μία νίκη ανά τρία ράλι) και έχει σημειώσει τον καλύτερο χρόνο σε 322 ειδικές διαδρομές. Το 2018 η Toyota εξασφάλισε με αυτό τον τίτλο κατασκευαστών ενώ ακολούθησαν δύο τίτλοι οδηγών: το 2019 με τον Ott Tanak και το 2020 με τον Sebastien Ogier.

TGR-Livery-Reveal-2021-a1000x563

Advertisement
Advertisement

Στόχος για το 2021, σύμφωνα με τους Ιάπωνες, είναι το νταμπλ. Για να το πετύχουν, έχουν προχωρήσει σε αναβαθμίσεις ουσίας κάτω από το περιτύλιγμα – άλλωστε οι νέοι κανονισμοί στο WRC θα έρθουν το 2022.

Όσο για τα πληρώματα που θα βγουν στις ειδικές με το Yaris, δεν έχουμε αλλαγές. Οι Sébastien Ogier-Julien Ingrassia μένουν για μία ακόμα σεζόν με στόχο να υπερασπιστούν τα κεκτημένα!

TGR-Livery-Reveal-2021-b1000x600

Advertisement

Θα έχουν ως teammates τους Elfyn Evans-Scott Martin που έκλεισαν τη σεζόν στη δεύτερη θέση χάνοντας τον τίτλο στο… νήμα αλλά και τον ταλαντούχο Kalle Rovanperä που έχει στο πλευρό του τον Jonne Halttunen. Ο Φινλανδός είχε μία πολύ καλή πρώτη σεζόν στο WRC με την Toyota Gazoo Racing, όπου ήταν πέμπτος στην τελική βαθμολογία.

Η αγωνιστική χρονιά για το WRC αρχίσει στις 21-24 Ιανουαρίου με το Ράλι Μόντε Κάρλο.

Advertisement

TGR-Livery-Reveal-2021-c1000x563

Διαβάστε επίσης:
WRC: Βέλγιο αντί Μ. Βρετανίας στο καλεντάρι

Ράλι Ντακάρ 2021: Νίκη #14 για τον σπουδαίο Peterhansel (vids)

Advertisement

H αναβάτρια του Dakar, Laia Sanz, μιλάει αποκλειστικά στο NewsAuto