Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όχι, δεν είναι ειδική διαδρομή ράλλυ, αλλά το Nurburgring!

Ελλάδα 17:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όχι, δεν είναι ειδική διαδρομή ράλλυ, αλλά το Nurburgring!

ΝΕΑ

Όχι, δεν είναι ειδική διαδρομή ράλλυ, αλλά το Nurburgring!

ΝΕΑ

Εάν δείξεις σε κάποιον αυτή τη φωτογραφία, το πιθανότερο είναι να νομίζει πως οι Παγκόσμιοι του WRC ετοιμάζονται να περάσουν. Για όλα όμως υπάρχει μία εξήγηση.

Advertisement
Advertisement

Πολλή δουλειά πέφτει στην πίστα του Nurburgring αυτήν την περίοδο! Οι εργασίες για την ανανέωση και συνάμα τη συντήρηση της θρυλικής πίστας έχουν ήδη ξεκινήσει, με τους ιθύνοντες να έχουν ξοδέψει σημαντικά ποσά για να αυξήσουν την ασφάλεια.

Από όσα έχουν γνωστοποιηθεί, ανανεώνεται το οδόστρωμα σε ορισμένα σημεία της πίστας. Ενδεικτικό είναι πως δόθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ μόνο για την ασφαλτόστρωση του τομέα Fuchsrohre, το οποίο είναι από τα πιο δύσκολα και πιο επικίνδυνα της πίστας.

Το συνολικό μήκος του Nurburgring που θα ασφαλτοστρωθεί από την αρχή φτάνει το ένα χιλιόμετρο.

Advertisement
Advertisement

Οι εργασίες γίνονται στα πλαίσια της συντήρησης της πίστας, αλλά και της αύξησης της ασφάλειας. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες, το νέο οδόστρωμα θα προσφέρει καλύτερη πρόσφυση ειδικά υπό βροχή.

Υπενθυμίζουμε, ότι η Πράσινη Κόλαση χρησιμοποιείται συνεχώς, όταν είναι ανοιχτή, δηλαδή κατά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Μόνο κάθε χειμώνα, όπως και τώρα, κλείνει προσωρινά λόγω εργασιών και κάθε χρόνο, περίπου ένα χιλιόμετρο της πίστας ασφαλτοστρώνεται εκ νέου.

Advertisement

Tο Nurburgring θεωρείται μία από τις δυσκολότερες και πιο επικίνδυνες πίστες του κόσμου, με πολλές τυφλές γωνίες, οβάλ στροφές και στροφές που απαιτούν τέρμα γκάζι. Πέραν της αγωνιστικής διαδρομής, θα ανανεωθεί και το pit lane.

Advertisement

Μια ακόμα μεγάλη αλλαγή που έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται αφορά την ψηφιοποίηση.

Με αυτό, εννοούμε τις 58 κάμερες οι οποίες σταδιακά τοποθετούνται στην πίστα, με σκοπό τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης να αντιλαμβάνονται ατυχήματα ή συμβάντα και να δίνουν άμεσα σήμα προκειμένου το προσωπικό να βρεθεί στο σημείο το ταχύτερο δυνατό.

Αυτό σημαίνει επίσης, ότι και οι οδηγοί θα ειδοποιούνται άμεσα στην περίπτωση που υπάρχει συμβάν σε σημείο της πίστας, όπου εκείνοι δεν έχουν φτάσει ακόμα και πρέπει να έχουν το νου τους. Ας μην ξεχνάμε, ότι το Nurburgring είναι περίπου 20 χιλιόμετρα διαδρομή!

Advertisement

Αυτή η τεράστια αναβάθμιση έχει ξεκινήσει από πέρυσι και γίνεται σταδιακά. Δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα, διότι είναι εξαιρετικά κοστοβόρα και χρονοβόρα.

Μόλις ο χειμώνας περάσει για τα καλά, αναμένεται να ξαναδούμε την Πράσινη Κόλαση να γεμίζει με αυτοκίνητα κάθε τύπου. Μάλιστα, στις 16 Μαρτίου, θα ξεκινήσουν οι δοκιμές και το σετάρισμα ορισμένων αγωνιστικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Taycan είναι ταχύτερη του Model S Plaid στο Nurburgring (+ video)
Δείτε το Hyundai Ioniq 5 N στις στροφές της «Πράσινης Κόλασης»
Η νέα Toyota Supra GRMN θα ξετρελάνει τους petrolheads! (+video)