Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο θρύλος της Cocaine Hammer (+video)

Ελλάδα 23:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο θρύλος της Cocaine Hammer (+video)

ΝΕΑ

Ο θρύλος της Cocaine Hammer (+video)

ΝΕΑ

Για κάποιους η «AMG Hammer» είναι μία… πειραγμένη Mercedes 300CE coupe. Αλλά οι προδιαγραφές της μιλούν για ένα V8 κινητήρα των 6.000 κ.εκ. με 385 ίππους και περιορισμένη παραγωγή.

Advertisement
Advertisement

Εντάξει. Μία AMG Hammer δεν είναι μία οποιαδήποτε Mercedes ιδιαίτερα όταν έχει γίνει θρύλος.

Μιλάμε για τις μέρες που η AMG ήταν ένας ανεξάρτητος κατασκευαστής/βελτιωτής και όχι παρακλάδι της Mercedes και σύμμαχός της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Τα μοντέλα που βελτίωνε, δεν ήταν ίδια μεταξύ τους και τα μετρούσαμε στα δάχτυλα του ενός (ίσως και των δύο) χεριών ενώ ήταν εξωφρενικά δυνατά.

Η συγκεκριμένη AMG Hammer (όπου Hammer/σφυρί το παρατσούκλι για τον κυβισμό και τη δύναμη) είναι… ιδιαίτερα σπάνια, κυρίως επειδή έχει διανύσει μόνο 31.382 χλμ από το 1988. Είναι μάλιστα μία από τις 13, που κατασκεύασε η AMG Αμερικής. Η εμφάνισή της είναι ήρεμη σύμφωνα με τα σημερινά πρότυπα των βελτιωμένων αυτοκινήτων, καθώς δεν υπάρχουν εξωτερικές ενδείξεις ότι πρόκειται για ένα ειδικό αυτοκίνητο. Η AMG τοποθετούσε ζάντες 17 ιντσών, ελατήρια, αμορτισέρ και σπορ εξάτμιση, ενώ άλλαζε και το εσωτερικό αν το ήθελε ο πελάτης.

Advertisement
Advertisement

Η ιστορία αυτού του αυτοκινήτου το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον. Όπως εξηγεί ο Ed Bolian στο video του VinWiki. Ο πρώτος του ιδιοκτήτης ήταν έμπορος ναρκωτικών όπου φόρτωσε το αυτοκίνητο με κοκαΐνη και πήγε για… πωλήσεις στο Λας Βέγκας. Εκεί η αστυνομία τoν περίμενε και μετά από ανθρωποκυνηγητό ωρών τον συνέλαβε.

Advertisement

Το αυτοκίνητο έμεινε στα χέρια της αστυνομίας για πολλά χρόνια, όπου πήρε το παρατσούκλι «The Cocaine Hammer» και τώρα δημοπρατήθηκε στον ιστότοπο «MB Market» όπου οι πλειοδότες έφτασαν την τιμή του στις 762.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H AMG GT R της BSTC έχει 903 ίππους
Αυτή είναι η πιο σκληροπυρηνική Mercedes G-Class!
Γιατί δεν πάει Αμερική η Mercedes-AMG One;