Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H AMG GT R της BSTC έχει 903 ίππους

Ελλάδα 8:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H AMG GT R της BSTC έχει 903 ίππους

ΝΕΑ

H AMG GT R της BSTC έχει 903 ίππους

ΝΕΑ

Ο βελτιωτικός οίκος στη Γερμανία, κάνοντας χρήση εξαρτημάτων αυθεντικών από άλλες εκδόσεις του μοντέλου, φτάνει το coupe της Mercedes-AMG σε εξωπραγματικά επίπεδα απόδοσης.

Advertisement
Advertisement

Το BS Teile Center είναι μια επιχείρηση που ειδικεύεται στην πώληση μεταχειρισμένων ανταλλακτικών Mercedes, ειδικά για μοντέλα AMG. Το τελευταίο project της εταιρείας με την «υπογραφή» BSTC-Performance, βασίζεται σε μια Mercedes-AMG GT R η οποία αναβαθμίζεται με πολλά εξαρτήματα από την έκδοση Pro σε ότι έχει να κάνει με την εξωτερική εμφάνισή του.

Από εκεί και πέρα όμως, έχουν γίνει και ορισμένες αρκετά «βαριές» επεμβάσεις στον κινητήρα, που φέρνουν την απόδοση στους 903 ίππους- από τους 585 της εργοστασιακής μορφής του αυτοκινήτου. Η AMG GT R διαθέτει έναν twin turbo V8 με χωρητικότητα 4,0 λίτρων, που αποτελεί μια πρώτης τάξεως βάση για εξέλιξη.

Advertisement
Advertisement

Οι αλλαγές στον κινητήρα περιλαμβάνουν τα turbo που έχουν αντικατασταθεί από δύο άλλα της Weistec Engineering W4– τα οποία χάρη στο κόκκινο χρώμα που έχει χρησιμοποιηθεί για το φινίρισμά τους, διακρίνονται εύκολα με το καπό ανοιχτό.

Οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν επίσης εισαγωγή από ανθρακόνημα, ψυγεία για το σύστημα ψύξης της Wagner και σπορ καταλυτικούς μετατροπείς με 200 κυψέλες. Έχει διατηρηθεί το επτατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων της AMG GT R αλλά η BSTC το αναβάθμισε, τοποθετώντας ενισχυμένο συμπλέκτη, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο για την εκμετάλλευση της μεγάλης ισχύος.

Advertisement

Οι ζάντες είναι 20 ιντσών με γκρι ματ φινίρισμα είναι επίσης από GT R Pro και φιλοξενούν ελαστικά της Michelin,τα Pilot Sport Cup 2. Τα φρένα έχουν επίσης αναβαθμιστεί με τα αντίστοιχο της GT R Pro. Η δημιουργία του BSTC είναι εντυπωσιακή ακόμη και σε σύγκριση με τη GT Black Series της Mercedes-AMG, η οποία βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας των εκδόσεων του μοντέλου. Το GT Pro δεν διαθέτει τα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά της Black Series, όπως είναι το ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενο τμήμα της πίσω πτέρυγας του και εννέα επίπεδα επέμβασης στο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η AMG και ο Will.I.Am ετοίμασαν one-off ηλεκτρικό κουπέ
Mercedes-AMG EQE 53 4Matic+, θα την ακούσεις (video)
Ιδού η McLaren P1 με τις ελληνικές πινακίδες!

 

 

Advertisement