Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεκάτισε το στόλο των κυκλοφορούντων λεωφορείων

Ελλάδα 16:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεκάτισε το στόλο των κυκλοφορούντων λεωφορείων

ΝΕΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεκάτισε το στόλο των κυκλοφορούντων λεωφορείων

ΝΕΑ

Μέσα σε λίγα χρόνια η προηγούμενη κυβέρνηση κατάφερε να ακινητοποιήσει το 46% του στόλου των λεωφορείων.

Advertisement
Advertisement

Για το προσφυγικό- μεταναστευτικό, αλλά και για τα μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και το στόλο των οχημάτων μίλησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στην τηλεόραση του Σκάι.

Μάλιστα ο Υπουργός τόνισε με έμφαση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να «διαλύσει» το στόλο των κυκλοφορούντων λεωφορείων καθώς από 1.600 που είχε παραλάβει το 2014 κατάφερε να… παραδώσει μόλις 850 σε ελάχιστα χρόνια διακυβέρνησης.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα ο κ. Καραμανλής κληθείς να σχολιάσει το αίτημα της αντιπολίτευσης για περισσότερα λεωφορεία ώστε να πραγματοποιούνται περισσότερα δρομολόγια με μικρότερο συνωστισμό, απάντησε: «Η αντιπολίτευση θα ήταν καλό να μας είχε αφήσει όχι 850 λεωφορεία, που βρήκαμε, αλλά 1.600 που είχαμε αφήσει το 2014, για να κάνουμε περισσότερες διαδρομές». Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι το Υπουργείο θα εξετάσει τη δυνατότητα αύξησης των δρομολογίων. »

Σχετικά με την πρόληψη κατά του κορονοϊού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι: «Έχουν ληφθεί ήδη αυξημένα μέτρα. Ήδη γίνονται εντατικές προσπάθειες στο τέλος κάθε βάρδιας να γίνονται απολυμάνσεις. Παρακολουθούμε την κατάσταση με μεγάλη προσοχή. Είμαστε σε απόλυτη συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει περίπτωση περιορισμού σε λεωφορεία, μετρό, κλπ, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών απάντησε: «Σε αυτή τη φάση όχι», πρόσθεσε όμως απευθυνόμενος στο επιβατικό κοινό πως: «Πρέπει να επικρατήσει η κοινή λογική. Εάν κάποιος νιώθει ότι έχει συμπτώματα μιας ίωσης, καλό είναι να μη χρησιμοποιήσει ούτε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως δε θα πήγαινε και σε ένα χώρο με συνωστισμό».

Advertisement

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι γίνεται ενημέρωση καθημερινά στο επιβατικό κοινό, διαβεβαίωσε ότι «είμαστε από πάνω και παρακολουθούμε τα ζητήματα» και τόνισε: «Αυτό που χρειάζεται είναι να είμαστε ψύχραιμοι».

Σημείωσε ότι υπάρχουν διαδικασίες για να αντιμετωπιστεί ακόμη και το ενδεχόμενο για παράδειγμα να υπάρξει εργαζόμενος, που να έχει  προσβληθεί από τον ιό, χωρίς να κλείσει το αμαξοστάσιο, τονίζοντας ότι υπάρχουν πρωτόκολλα και διαδικασίες.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Πάνω από 850 κλήσεις «έκοβε» καθημερινά η Τροχαία Αττικής τον Φεβρουάριο

Χάος με τις κλήσεις από δίκυκλα και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα

Advertisement

Σε ποια χώρα σημείωσαν ρεκόρ-ανόδου 243% τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα