Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πάνω από 850 κλήσεις «έκοβε» καθημερινά η Τροχαία Αττικής τον Φεβρουάριο

Ελλάδα 14:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πάνω από 850 κλήσεις «έκοβε» καθημερινά η Τροχαία Αττικής τον Φεβρουάριο

ΝΕΑ

Πάνω από 850 κλήσεις «έκοβε» καθημερινά η Τροχαία Αττικής τον Φεβρουάριο

ΝΕΑ

Διαπιστώθηκαν πάνω από 1.000 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και σχεδόν 2.400 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα.

Advertisement
Advertisement

Πάνω από 850 παραβάσεις βεβαίωσε καθημερινά η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σε παραβάτες οδηγούς ενώ επίσης 9 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο. Τα παραπάνω είναι τα τραγικά αποτελέσματα που διαπίστωσε η Τροχαία Αττικής σε μόλις 29 ημέρες που είχε ο μήνας Φεβρουάριος.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας τον Φεβρουάριο του 2020 σημειώθηκαν μόνο στην Αττική 519 τροχαία ατυχήματα με 622 παθόντες με 9 θανατηφόρα με 9 νεκρούς, 10 σοβαρά με 12 σοβαρά τραυματίες και 500 ελαφρά με 601 ελαφρά τραυματίες.

Advertisement
Advertisement

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν -24.203- παραβάσεις από τις οποίες -650- σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν 1.016 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι -94- ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, 2.398 παραβάσεις ορίου ταχύτητας, 253 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 696 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου, 615 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και 670 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Advertisement

Σημειώνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Τα… χαμένα τους αυτοκίνητα αναζητούν οι τράπεζες – Έρχονται κατασχέσεις!

Κορωνοϊός: Χτυπάει άγρια και την Toyota…

Καθημερινή απολύμανση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Advertisement