Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

O Richard Hammond πίσω από το τιμόνι της Ford Mustang Mach 1 (video)

Ελλάδα 3:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Richard Hammond πίσω από το τιμόνι της Ford Mustang Mach 1 (video)

ΝΕΑ

O Richard Hammond πίσω από το τιμόνι της Ford Mustang Mach 1 (video)

ΝΕΑ

Ο γνωστός Βρετανός παρουσιαστής μας συστήνει με την ισχυρότερη Mustang που έχει γνωρίσει η Γηραιά Ήπειρος και ρίχνει φως στις όποιες απορίες.

Advertisement
Advertisement

Την ευκαιρία να οδηγήσει τη γρηγορότερη Ford Mustang που έχει πατήσει σε ευρωπαϊκό έδαφος, Mach 1, είχε ο γνωστός παρουσιαστής Richard Hammond.

O 51χρονος Βρετανός έκατσε πίσω από το τιμόνι της ειδικής έκδοσης τους θρυλικού muscle car, δείχνοντας ενθουσιασμένος τόσο με τη σπορ συμπεριφορά της, όσο και με τον παραγόμενο ήχο του 8κύλινδρου μοτέρ. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να απαντήσει και σε ερωτήσεις που του επιφύλασσαν οι πιστοί οπαδοί του μοντέλου, κάποιες από τις οποίες αφορούσαν τα σχεδιαστικά στοιχεία που έχει κληρονομήσει από τους προγόνους του.

Advertisement
Advertisement

Η Ford Mustang Mach 1, την οποία περιμένουμε στην ευρωπαϊκή αγορά, ενσωματώνει έναν αναβαθμισμένο V8 ατμοσφαιρικό κινητήρων των 5,0 λίτρων με απόδοση 460 PS και 529 Nm ροπής. Παράλληλα είναι η πρώτη Mustang που διατίθεται στην Ευρώπη και ενσωματώνει 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο της Tremec, το οποίο διαθέτει λειτουργία rev-matching. Εναλλακτικά προσφέρεται ένα αυτόματο κιβώτιο των 10 σχέσεων.

Το μοντέλο διακρίνεται για την αυξημένη πρόσφυσή του σε καθεστώς πίεσης, χάρη στο σύστημα ανάρτησης που απαρτίζεται από αμορτισέρ MagneRide, προηγμένα ελατήρια, αντιστρεπτικές, και εξελιγμένα σινεμπλοκ. Παράλληλα, έμφαση έχει δοθεί στην ακρίβεια κατά τον χειρισμό της για την οποία φροντίζει –μεταξύ άλλων- η τεχνολογία ηλεκτρομηχανικής υποβοήθησης (EPAS – electric power assisted steering) του συστήματος διεύθυνσης. Ως στάνταρ προσφέρεται διαφορικό περιορισμένης ολισθήσης, ενώ σε αναβάθμιση έχει υποβληθεί και το σύστημα εξάτμισης με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα πτερύγια, που εξαγριώνουν την ηχητική χροιά του V8.

Advertisement

Η Mustang Mach 1 «κάθεται» σε ζάντες 19 ιντσών (5 ακτίνες) με ελαστικά Michelin Pilot Sport, ενώ σχεδιαστικά ξεχωρίζει η μάσκα τύπου «καρχαρία», οι επιβλητικές εισαγωγές αέρα, η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης και η διακριτική αεροτομή.

O Richard Hammond πίσω από το τιμόνι της Ford Mustang Mach 1:

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Ford Puma: Η απόλυτη επιλογή στα B-SUV
Η Ford ετοιμάζει δύο ακόμα ηλεκτρικά SUV
To Ford Kuga με ένα κουμπί γίνεται 100% ηλεκτρικό

 

Advertisement