Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

O… πρόγονος της Mercedes S 63 AMG (+video)

Ελλάδα 13:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

O… πρόγονος της Mercedes S 63 AMG (+video)

ΝΕΑ

O… πρόγονος της Mercedes S 63 AMG (+video)

ΝΕΑ

Πριν η AMG αγοραστεί από την Mercedes, ήταν ένας από τους ανεξάρτητους βελτιωτές των μοντέλων της.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η βελτιωμένη από την AMG Mercedes-Benz S-Class (του 1991) είναι ο παππούς της σύγχρονης S63.

Όσο παλαιότερα είναι τα μοντέλα της AMG (ιδιαίτερα από την ανεξάρτητη εποχή της) τόσο επιθυμητά γίνονται, όπως η Mercedes-Benz 560SEL 6.0 AMG του 1991 που δημοπρατήθηκε από το “The MB Market”, διαθέτοντας bodykit ποιότητας OEM (Original Equipped Manufactured) και βελτιωμένες επιδόσεις.

Το αυτοκίνητο παραδόθηκε στην Ιαπωνία το 1991, (το τελευταίο έτος παραγωγής για τη γενιά W126) πριν αντικατασταθεί από την πιο μοντέρνα W140. Δεν είναι σαφές εάν η μετατροπή AMG έγινε αμέσως μετά την αγορά ή σε μεταγενέστερη ημερομηνία, αλλά το μοντέλο ολοκληρωμένo… ήρθε στις ΗΠΑ το 2018 και έχει 72.945 χλμ.

Advertisement
Advertisement

Η 560SEL ήταν αρχικά βαμμένη σε μαύρο περλέ χρώμα, αλλά αργότερα βάφτηκε ξανά σε Astral Silver, κάνοντας αντίθεση με το μαύρο δερμάτινο εσωτερικό. Το πιο σημαντικό, το body-kit AMG παραμένει σε άριστη κατάσταση, συμπεριλαμβανομένων των σπορ προφυλακτήρων στο χρώμα του αμαξώματος, των επεκτάσεων στα μαρσπιέ και της πίσω αεροτομής. Το μοντέλο διαθέτει επίσης ζάντες αλουμινίου AMG Aero III της OZ racing και διπλά τελικά εξάτμισης στο πίσω μέρος, που το ξεχωρίζουν από κάθε άλλη S-Class της ίδιας εποχής.

Η S-Class μπορεί να είναι τεσσάρων δεκαετιών, αλλά ως ναυαρχίδα της Mercedes, έρχεται με ένα πολυτελές και καλά εξοπλισμένο εσωτερικό. Τα καθίσματα με δερμάτινη επένδυση είναι θερμαινόμενα (εμπρός και πίσω), με ηλεκτρικές ρυθμίσεις και λειτουργία μνήμης για το κάθισμα του οδηγού, αυτόματο έλεγχο κλιματισμού, ηλεκτρική ηλιοροφή και cruise control.

Advertisement

Υπάρχει ξύλινη επένδυση Burl στο ταμπλό, την κεντρική κονσόλα και τις πόρτες, με πρόσθετα ξύλινα κομμάτια που προστέθηκαν από την AMG, συμπεριλαμβανομένου του επιλογέα ταχυτήτων και των πτυσσόμενων τραπεζιών στις πλάτες των καθισμάτων. Τέλος, το logo της AMG στο τιμόνι Momo, ο πίνακας οργάνων με ταχύμετρο των 300 χλμ/ώρα και η μεταλλική πλάκα στην κεντρική κονσόλα σας ενημερώνουν τι κρύβεται κάτω από το καπό.

Μιλώντας για τον κινητήρα, είναι ένας τροποποιημένος V8 που αναβαθμίστηκε από την AMG σε 6000 κ.εκ. με απόδοση 385 ίππων και 556 Nm ροπής. Αυτό δεν ακούγεται πολύ για τα σημερινά πρότυπα, με την προηγούμενη S63 να έχει 620 ίππους. Η ισχύς μεταδίδεται στον πίσω άξονα μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου τεσσάρων ταχυτήτων, όπου συναντάμε ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Torsen και ένα ενισχυμένο πίσω υποπλαίσιο. Σύμφωνα με την αγγελία στο «MB Market», το αυτοκίνητο επισκευάστηκε για τελευταία φορά το 2021, με φρέσκα υγρά (λάδι, ψυκτικό υγρό) ενώ έγιναν επισκευές στα φρένα και κιβώτιο ταχυτήτων.

Advertisement

Ο νέος ιδιοκτήτης έδωσε 140.000 ευρώ για να αποκτήσει την ιδιαίτερη αυτή S-Class θα πάρει και το αυθεντικό βιβλίο κατασκευαστή της AMG μαζί με τη δερμάτινη θήκη με το εργοστασιακό εγχειρίδιο τυπωμένο στα… ιαπωνικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Η Mercedes-AMG C 63 S E Performance των 680 ίππων
Τι θα κάνει με τους V8 της η Mercedes;
Πόσες Mercedes-AMG GT3 Edition 55 θα παραχθούν;

Advertisement