Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

O Joe Biden γκαζώνει με το ηλεκτρικό Ford F-150 (+video)

Ελλάδα 18:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

O Joe Biden γκαζώνει με το ηλεκτρικό Ford F-150 (+video)

ΝΕΑ

O Joe Biden γκαζώνει με το ηλεκτρικό Ford F-150 (+video)

ΝΕΑ

Λίγο πριν την επίσημη αποκάλυψη του Ford F-150 Lightning, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε την ευκαιρία να βιώσει την ακαριαία επιτάχυνση του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Το «παρών» στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων της Ford στο Dearborn του Michigan, έδωσε ο Joe Biden, στο πλαίσιο μιας συμβολικής επίσκεψης.

Με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία θέλησε στείλει ένα ηχηρό μήνυμα πως μένει πιστός στο όραμά του για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, για την υλοποίηση του οποίου έχουν αναγγελθεί επενδύσεις-μαμούθ.

Και αν η κίνηση του Biden να ανέβει στο βήμα, εστιάζοντας για μια ακόμη φορά τα πολλαπλά οφέλη της ηλεκτρικής κινητικότητας δεν προκαλεί έκπληξη, δεν ισχύει το ίδιο και για μια απόφαση (ή παράβλεψη) της Ford.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, όσο ο Biden ανέλυε το όραμά του για το νέο καθεστώς της αυτοκίνησης, στο πίσω μέρος ήταν τοποθετημένη μια πρωτότυπη εκδοχή του πολυαναμενόμενου αμιγώς ηλεκτρικού F-150 Lightning.

Το μοντέλο δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να κάτσει πίσω από το τιμόνι του. Με τις κάμερες να καιροφυλακτούν, το F-150 EV που δόθηκε στον Biden ήταν ντυμένο με έντονο καμουφλάζ.

O Biden βύθισε το πόδι του στο γκάζι, βιώνοντας τις ισχυρές επιδόσεις του μοντέλου. «Αυτό το μαραφέτι είναι γρήγορο!», δήλωσε ο Πρόεδρος χαρακτηριστικά, εμφανώς ενθουσιασμένος με την ακαριαία επιτάχυνση του pick-up.

Advertisement

Μάλιστα, ανέφερε πως το τελευταίο μπορεί να επιταχύνει στα πρώτα 96 km/h σε μόλις 4,3 ή 4,4 sec, αν και η Ford κρατά κλειστά τα χαρτιά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Ford F-150 Lightning θα ενσωματώνει δύο ηλεκτροκινητήρες, αλλά και μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 112 kWh που θα παρέχει έως και 480 km αυτονομίας.

Τα ηλεκτρικά συστήματα θα προσθέτουν σχεδόν 820 κίλα στο μοντέλο, κάτι που κατέστησε αναγκαίες κάποιες επεμβάσεις στο σύστημα ανάρτησης –  με σκληρότερα ελατήρια και αμορτισέρ.

Advertisement

Η επίσημη αποκάλυψη του αμιγώς ηλεκτρικού Ford F-150 Lightning είναι προγραμματισμένη για τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (20/4).

Διαβάστε επίσης:
Αυξάνονται οι σταθμοί φόρτισης στους αυτοκινητόδρομους!
Ο μικρός αριθμός σταθμών φόρτισης «φρενάρει» την ηλεκτροκίνηση!
ΔΕΗ: 1.000 σταθμοί φόρτισης μέσα στην επόμενη τριετία