Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Πούτιν θα στηρίξει τη ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία

Ελλάδα 16:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Πούτιν θα στηρίξει τη ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία

ΝΕΑ

Ο Πούτιν θα στηρίξει τη ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία

ΝΕΑ

Οι κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία έχουν πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία.

Advertisement
Advertisement

O Μάιος που μας πέρασε ήταν τραγικός για την αυτοκινητοβιομηχανία της Ρωσίας μιας και οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 83,5% φτάνοντας κυριολεκτικά στο ναδίρ. Και οδηγώντας τους κατασκευαστές στην απόγνωση.

Η κατάσταση δραστηριοποίησε τον ίδιο τον Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη κάλεσε την κυβέρνησή του να ανακοινώσει λεπτομερώς τα μέτρα στήριξης που θα λάβει. Και αυτό μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Denis Manturov με τη σειρά του είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, πως η ζήτηση αυτοκινήτων θα επιδοτηθεί με 20,7 δισεκατομμύρια ρούβλια. Που αντιστοιχούν σε 350 εκατομμύρια ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Περίπου το μισό ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση παλιών δανείων και το υπόλοιπο για τη μείωση του κόστους της αγοράς με δόσεις αλλά και σε κίνητρα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά και για βενζινοκίνητα μοντέλα.

Η στατιστική υπηρεσία της Ρωσίας πάντως καταγράφει μια αύξηση της τάξης του 50% στις τιμές των καινούργιων μοντέλων, την ίδια στιγμή που ο πληθωρισμός βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των 20 τελευταίων ετών. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη αν ληφθεί υπόψη πως η ρώσικη αυτοκινητοβιομηχανία εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην εισαγωγή τόσο ανταλλακτικών όσο και εργοστασιακού εξοπλισμού.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Ρωσία γύρισε 30 χρόνια πίσω
Στον… πάγο οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ρωσία
Επίσημο: Αποχωρεί οριστικά η Renault από τη Ρωσία

 

Advertisement