Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο πλουσιότερος άντρας της Ελβετίας απέκτησε μερίδιο στην Aston Martin

Ελλάδα 5:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο πλουσιότερος άντρας της Ελβετίας απέκτησε μερίδιο στην Aston Martin

ΝΕΑ

Ο πλουσιότερος άντρας της Ελβετίας απέκτησε μερίδιο στην Aston Martin

ΝΕΑ

Ο Ελβετός δισεκατομμυριούχος απέκτησε το 3,4% της κορυφαία βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement
Advertisement

Ο πλουσιότερος άντρας της Ελβετίας απέκτησε ένα μετοχικό μερίδιο στην αυτοκινητοβιομηχανία που είναι πάντα συνδεδεμένη με τον James Bond η οποία δεν είναι άλλη από την Aston Martin. Ο 54χρονος Ernesto Bertarelli, του οποίου η περιουσία της οικογένειας ανέρχεται στα 18,1 δισεκατομμύρια δολάρια και προέρχεται κυρίως από φαρμακευτικά προϊόντα, απέκτησε μερίδιο ψήφου 3,4% στην Aston Martin Lagonda Global Holdings Plc.

Ο βρετανός κατασκευαστής κορυφαίων αυτοκινήτων, που τα μοντέλ της συμμετέχουν σε όλες τις κινηματογραφικές ταινίες του James Bond βρέθηκε αντιμέτωπη με πολλά απούλητα αποθέματα και έλλειψη ρευστότητας το 2018.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι μπορεί να χρειαστεί επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 536 εκατομμυρίων λιρών (670 εκατομμυρίων δολαρίων) από ένα όμιλο με επικεφαλής τον Καναδό επενδυτή Lawrence Stroll.

Ένας εκπρόσωπος του ομίλου Stroll δήλωσε ότι η έκδοση νέων μετοχών που αποτελεί μέρος της εισροής κεφαλαίων θα μειώσει το μερίδιο του Bertarelli στο 0,7%. Ωστόσο ο όμιλος Bertarelli δεν σχολίασε την τοποθέτηση του Καναδού επιχειρηματία.

Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της οικογένειας Bertarelli προήλθε από την πώληση του κατασκευαστή φαρμάκων γονιμότητας Serono στη Merck KGaA για 8,6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2006, σύμφωνα με τον Δείκτη Bloomberg Billionaires. Τα περισσότερα από τα έσοδα επανεπενδύθηκαν μέσω του οικογενειακού γραφείου Waypoint που εδρεύει στη Γενεύη, του οποίου τα περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνουν εμπορικά ακίνητα στο Λονδίνο και την Ελβετία, και ένα ταμείο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων επικεντρωμένο στην τεχνολογία, Forestay Capital.

Advertisement

Τουλάχιστον τέσσερις επενδυτές έχουν αποκτήσει μερίδιο την Aston Martin, της οποίας τα αυτοκίνητα μπορούν να κοστίσουν έως και 3 εκατομμύρια δολάρια ή περισσότερα. Η εταιρεία έκλεισε το εργοστάσιό της τον περασμένο μήνα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Ποιες μάρκες αύξησαν τις πωλήσεις τους εν μέσω κορωνοϊού!

Αυτές είναι οι αλλαγές που θα ισχύσουν για τα ελαστικά

Κανονικά ο διαγωνισμός ύψους 1,8 εκατ. ευρώ για τις πινακίδες κυκλοφορίας

Advertisement