Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο NHTSA ερευνά τα αίτια του θανατηφόρου ατυχήματος με Tesla

Ελλάδα 12:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο NHTSA ερευνά τα αίτια του θανατηφόρου ατυχήματος με Tesla

ΝΕΑ

Ο NHTSA ερευνά τα αίτια του θανατηφόρου ατυχήματος με Tesla

ΝΕΑ

Το θρίλερ πίσω από τα αίτια που προκάλεσαν την μοιραία σύγκρουση ενός Tesla Model S με δέντρο και τον θάνατο των δύο επιβατών του συνεχίζεται στις ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Τις τελευταίες ημέρες το βασικό θέμα των ειδησεογραφικών πρακτορείων στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού αφορά το μυστηριώδες ατύχημα στο οποίο πρωταγωνίστησε ένα Tesla Model S και που έχει αναστατώσει τις αρχές του Χιούστον, όσο και τον Οργανισμό Οδικής Ασφάλειας (NHTSA).

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής 16 Απριλίου όταν ο William Varner αποφάσισε να πάει μία βόλτα με το αυτοκίνητό του και παρέα  τον καλύτερό του φίλο. Λίγα λεπτά αργότερα το Model S βγήκε εκτός πορείας, συγκρούστηκε με δέντρο και καταστράφηκε ολοσχερώς λόγω πυρκαγιάς. Αμφότεροι οι δύο επιβάτες άφησαν την τελευταία τους πνοή μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά αυτό που προσπαθεί να εξιχνιαστεί είναι η αιτία του ατυχήματος, καθώς δεν υπήρχε κανείς στη θέση του οδηγού.

Advertisement
Advertisement

Όπως έχει ήδη αναφέρει το newsauto σε προηγούμενο άρθρο, τόσο o Οργανισμός Οδικής Ασφάλειας (ΝΗTSA), όσο και η Εθνική Επιτροπή Ασφάλεια Μεταφορών (NTSB), προσπαθούν να διαλευκάνουν τα αίτια, ερευνώντας κυρίως εάν έπαιξαν ρόλο τα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου, όπως το σύστημα πλήρους αυτόνομης οδήγησης FSD, το οποίο συνεργάζεται με το Autopilot ή το Smart Summon, που επιτρέπει στον οδηγό το χειρισμό του οχήματός του από απόσταση μέσω του smartphone του.

Σύμφωνα με δηλώσεις συγγενικού προσώπου ενός εκ των δύο θυμάτων σε τηλεοπτικό δίκτυο, το Model S καιγόταν για τέσσερις ώρες πριν φτάσουν οι διασώστες, κάτι που αρνείται το τοπικό πυροσβεστικό τμήμα, που τονίζει τα οχήματά της έφτασαν λίγα λεπτά μετά το συμβάν και κατόρθωσαν να σβήσουν τη φωτιά σχετικά άμεσα. Αυτό όμως που ακόμα δεν έχει λυθεί είναι πως μπόρεσε να κινηθεί το αυτοκίνητο από την στιγμή που δεν υπήρχε κάποιος στη θέση οδήγησης.

Advertisement

Ήδη εκπρόσωποι των κρατικών οργανισμών έχουν αναλάβει την υπόθεση, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα η αστυνομία του Τέξας θα εκδώσει εντάλματα κατά την Tesla, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι έχει «χακάρει» τα δεδομένα του συγκεκριμένου οχήματος, σβήνοντας όλες τις πολύτιμες πληροφορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Θρίλερ» με Tesla χωρίς οδηγό – Τι απαντά ο Elon Musk
Προς διερεύνηση θανατηφόρο ατύχημα με Tesla
Tesla: Επικείμενη ανάκληση για 158.000 Model S και X

Advertisement

 

 

 

Advertisement