Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tesla: Επικείμενη ανάκληση για 158.000 Model S και X

Ελλάδα 9:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tesla: Επικείμενη ανάκληση για 158.000 Model S και X

ΝΕΑ

Tesla: Επικείμενη ανάκληση για 158.000 Model S και X

ΝΕΑ

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ζήτησε από την Tesla να ανακαλέσει περίπου 158.000 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των Model S (2012-2018) και Model X (2016-2018).

Advertisement
Advertisement

Η πρόσκληση αυτή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για να προχωρήσει σε ανάκληση η Tesla, επικαλείται προβλήματα σε λειτουργίες σημαντικές για την ασφάλεια των μετακινήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, στην αναφορά προς την εταιρεία γίνεται λόγος για αστοχίες στη λειτουργία της οθόνης αφής στο κέντρο του ταμπλό που «θα είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια προβολών κάμερας οπισθοπορείας και άλλες αστοχίες στις λειτουργίες των οχημάτων που σχετίζονται με την ασφάλεια των μετακινήσεων». Το Γραφείο Διερεύνησης Ατυχημάτων (ODI) της Yπηρεσίας Εθνικής Οδικής Ασφάλειας επισημαίνει τη μονάδα ελέγχου μέσων και μια ενσωματωμένη συσκευή μνήμης flash με χωρητικότητα αποθήκευσης που χρησιμοποιείται κάθε φορά που ξεκινά το σύστημα. Επειδή η Tesla αποφάσισε να τοποθετήσει το κουμπί για τον έλεγχο του κλιματισμού στην οθόνη αφής και όχι να έχει ένα «φυσικό» κουμπί μαζί με άλλα χειριστήρια, μια αποτυχία στη λειτουργία της οθόνης προκαλεί ανωμαλίες στη λειτουργία του εμπίπτουν στον τομέα της ασφάλειας.

Advertisement
Advertisement

Για τις ΗΠΑ, μια ομοσπονδιακή απαίτηση για εγκατεστημένα συστήματα με κάμερα οπισθοπορείας, ξεκίνησε σταδιακά από την 1η Μαΐου 2016 και το σύνολο των οχημάτων θα έπρεπε να συμμορφωθεί έως την 1η Μαΐου 2018. Το ODI, στο επίσημο αίτημα ανάκλησης, λέει ότι η αποτυχία της μονάδας ελέγχου πολυμέσων προκαλεί την απώλεια του συστήματος εφεδρικής κάμερας και των διακοπτών για τον έλεγχο του κλιματισμού. Επισημαίνει επίσης ότι η δυσλειτουργία «έχει δυσμενείς επιπτώσεις στο προηγμένο σύστημα βοήθειας οδηγού Autopilot λόγω της πιθανής απώλειας ηχητικών ειδοποιήσεων που σχετίζονται με τις λειτουργίες κίνησης του οχήματος». Στο επίσημο αυτό αίτημα ανάκλησης, η Tesla έχει μέχρι τις 27 Ιανουαρίου να απαντήσει ανάλογα.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Τι γίνεται με τον οδηγό που συνελήφθη να κοιμάται μέσα στο Tesla Model S;

Elon Musk: “Κλέψτε μας και πιθανότατα, δεν θα σας μηνύσουμε”

Advertisement

Jaguar: Ετοιμάζει τη νέα J-Pace