Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

O νέος τρόπος για να ξεκλειδώνουν τα Tesla

Ελλάδα 2:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O νέος τρόπος για να ξεκλειδώνουν τα Tesla

ΝΕΑ

O νέος τρόπος για να ξεκλειδώνουν τα Tesla

ΝΕΑ

Οι τρόποι που τα Tesla μπορούν να επικοινωνούν με τον έξω κόσμο αυξάνονται και σε αριθμό και σε δυνατότητες.

Advertisement
Advertisement

Αν κάτι πέτυχε η Tesla, πιάνοντας στον “ύπνο” τους άλλους κατασκευαστές, ήταν αυτό που είπε ο Musk για τα αυτοκίνητά της, χαρακτηρίζοντάς τα “πολύ εξελιγμένους υπολογιστές πάνω σε τροχούς”.

Αυτό επιβεβαιώνεται διαρκώς με πολλά και ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, ιδίως ψηφιακής διασύνδεσης, τα οποία διαθέτουν όλα τα μοντέλα στην γκάμα της Tesla.

H καινούργια δυνατότητα αφορά όσους είναι “ταγμένοι” με τα προϊόντα της Apple. Και ιδίως εκείνους που εκτός από όλα τα άλλα της εταιρίας έχουν και το Apple Watch.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχει πλέον μία νέα εφαρμογή που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για αυτή την συσκευή, μέσω της οποίας μπορεί κανείς να ξεκλειδώσει όλα τα μοντέλα της εταιρίας.

Η σύνδεση είναι απλή και γίνεται σε λίγα λεπτά, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία που κάνει κάποιος όταν θέλει να περάσει το κλειδί του Tesla του στο iPhone.

Αυτό που έχει σημασία στην περίπτωση αυτή είναι ότι δεν απαιτείται σύνδεση με το δίκτυο, αλλά όλα γίνονται μέσω Bluetooth. To Apple Watch αποκτά πλέον την δυνατότητα να ξεκλειδώσει τις πόρτες, το εμπρός ή πίσω πορτ-μπαγκάζ, την θύρα φόρτισης.

Advertisement

Η εφαρμογή μπορεί να κάνει ακόμα περισσότερα πράγματα. Μπορεί να σας ειδοποιήσει όταν αφεθεί ανοιχτή μια πόρτα, να παρουσιάσει δεδομένα της μπαταρίας και να συνεργάζεται με άλλα προϊόντα της Apple, όπως την δυνατότητα φωνητικού ελέγχου μέσω Siri.

Advertisement

Υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί σε παλαιότερα μοντέλα που δεν μπορούν να λειτουργήσουν με Bluetooth όμως εκεί επιστρατεύεται η σύνδεση με το δίκτυο.

Η εφαρμογή κοστίζει 4,99 δολάρια το μήνα, ή 109 δολάρια εφάπαξ. Οι χρήστες Android θα πρέπει πάντως να περιμένουν λίγο ακόμα, καθώς η εταιρία που εξελίσσει την εφαρμογή μελετά μία λύση που θα εμφανιστεί σε λίγους μήνες.

Πάντως υπάρχουν πολλές εφαρμογές που υποστηρίζουν ότι κάνουν αυτή την δουλειά. Καλό θα ήταν όποιος αποφασίσει να ασχοληθεί με αυτές να είναι σίγουρος ότι γνωρίζει τα επίπεδα ασφάλειας που του παρέχουν για να μην βρεθούν προ εκπλήξεων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πιο φτηνά τα Tesla στην Ελλάδα, πόσο κοστίζουν
Δείτε πως κοροϊδεύει η Tesla με τα φρένα (+video)
Video σοκ: Κίνδυνος-θάνατος το Autopilot της Tesla!