Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε πως «κοροϊδεύει» η Tesla με τα φρένα (+video)

Ελλάδα 20:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε πως «κοροϊδεύει» η Tesla με τα φρένα (+video)

ΝΕΑ

Δείτε πως «κοροϊδεύει» η Tesla με τα φρένα (+video)

ΝΕΑ

H εταιρία του Musk βρίσκει διαρκώς νέους τρόπους για να μειώνει το κόστος και να… ξεγελάει τους πελάτες.

Advertisement
Advertisement

Τα διαρκή παράπονα των πελατών της Tesla δεν έχουν τελειωμό. Και χωρίς τέλος είναι και οι “ιδέες” που κατεβάζουν οι υπεύθυνοι της εταιρίας ώστε να παραπλανήσουν τους αγοραστές, διατηρώντας ψηλά τα περιθώρια κέρδους που παραδοσιακά έχει η Tesla.

H νέα αναφορά που κάνει τον γύρο του διαδικτύου σχετίζεται με τα φρένα. Και μία φθηνή λύση που βρήκε η Tesla ώστε να κάνει τα φρένα του Model Y να φαίνονται διαφορετικά και πιο ενισχυμένα από ότι είναι στην πραγματικότητα.

Θεωρητικά και με βάση τις προδιαγραφές, όσοι αγοράζουν το Model Y Performance παίρνουν και ένα “ενισχυμένο” πακέτο φρένων. Αυτό όμως όπως αποκαλύφθηκε από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες δεν είναι η αλήθεια.

Advertisement
Advertisement

Αυτό που κάνει η εταιρία είναι ότι διατηρεί τα φρένα από την έκδοση Long Range και προσθέτει επάνω τους κόκκινα καπάκια ώστε να μοιάζουν “ενισχυμένα” και με καλύτερη απόδοση.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι από τα μέσα του 2022 η Tesla είχε ενημερώσει ότι αλλάζει τον προμηθευτή για τις πίσω δαγκάνες του Model Y Performance, από την Brembo στην Mando. Και μάλιστα υποστήριξε ότι αυτή η αλλαγή δεν θα επηρεάσει την απόδοση των φρένων της συγκεκριμένης έκδοσης.

Advertisement


Όμως όπως φαίνεται, η Tesla επέλεξε μικρότερες δαγκάνες από πριν, όμοιες με αυτές που υπάρχουν στην έκδοση Long Range. Και έβαλαν επάνω τους ένα όμορφο κόκκινο καπάκι, ώστε εμφανισιακά να θυμίζουν τις μεγαλύτερες τετραπίστονες δαγκάνες που υπήρχαν πριν στο Performance.

To γεγονός αυτό δεν αποτελεί “προνόμιο” μόνο της Tesla, καθώς πολλοί κατασκευαστές κάνουν αλλαγές χωρίς να ειδοποιήσουν τους καταναλωτές. Όμως η Tesla το κάνει κατ’ εξακολούθηση και καταναλωτές στον κόσμο είναι πιο υποψιασμένοι και ψάχνουν ακόμα περισσότερο για τέτοιου είδους παρασπονδίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί είναι στα «κάγκελα» οι ιδιοκτήτες Tesla;
Έρχεται το τέλος της κυριαρχίας της Tesla στα ηλεκτρικά;
Έρχεται το μικρό Tesla

Advertisement