Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video σοκ: Κίνδυνος-θάνατος το Autopilot της Tesla!

Ελλάδα 16:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video σοκ: Κίνδυνος-θάνατος το Autopilot της Tesla!

ΝΕΑ

Video σοκ: Κίνδυνος-θάνατος το Autopilot της Tesla!

ΝΕΑ

Η κάμερα ασφαλείας ενός τούνελ κατέγραψε μία παράλογη αντίδραση του συστήματος αυτόνομης οδήγησης της Tesla που οδήγησε σε σύγκρουση πολλών αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα αυτόνομης οδήγησης, το πολυδιαφημισμένο FSD της Tesla έχει συγκεντρώσει τα πυρά πολλών οργανισμών αλλά και ιδιωτών σε όλο τον κόσμο. Και όχι άδικα όπως φαίνεται στο νέο video που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Πρόκειται για ένα περιστατικό που έγινε σε τούνελ του Σαν Φρανσίσκο στις 24 Νοεμβρίου του 2022 και μόλις σήμερα δόθηκε στην δημοσιότητα το υλικό από την κάμερα ασφαλείας.

Σε αυτό βλέπουμε μία συνηθισμένη μέρα στον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο, με πυκνή κυκλοφορία. Μέσα σε όλα αυτά είναι και ένα λευκό Tesla το οποίο κινείται στην μεσαία λωρίδα.

Advertisement
Advertisement

Ξαφνικά, το Tesla βγάζει φλας και μπαίνει στην αριστερή λωρίδα. Αλλά αντί να συνεχίσει να κινείται αυτό σταματά και ακινητοποιείται εντελώς!

Οι οδηγοί που ακολουθούν δεν προλαβαίνουν να αντιδράσουν σε αυτή την παράλογη κίνηση. Και δημιουργείται μία καραμπόλα από 8 αυτοκίνητα, ενώ τραυματίστηκαν και εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα μικρό παιδί.

Ο οδηγός του Tesla είπε ότι εκείνη την στιγμή χρησιμοποιούσε το FSD και ότι δεν μπορείνα εξηγήσει τον λόγο που το αυτοκίνητο συμπεριφέρθηκε με αυτόν τον τρόπο.

Advertisement

Η τραγική ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι το συγκεκριμένο περιστατικό έγινε την ίδια ακριβώς ημέρα στην οποία ο Musk ανακοίνωνε γεμάτος περηφάνεια ότι το σύστημα FSD είναι πλέον διαθέσιμο για ελεύθερη χρήση στις ΗΠΑ.

Βέβαια, η Tesla για να είναι καλυμμένη, υποστηρίζει ότι δεν είναι ένα πλήρως αυτόνομο σύστημα και ότι απαιτεί την παρουσία του οδηγού πίσω από το τιμόνι. Όμως η διαφήμιση που γίνεται δεν το κάνει ξεκάθαρο, κάτι που έχει ξεσηκώσει τις αντιδράσεις αρμόδιων υπηρεσιών για την ασφάλεια στους δρόμους.

Advertisement

Tα “περίεργα” περιστατικά με Tesla πληθαίνουν στην Αμερική, με την NHTSA να ερευνά διάφορα ύποπτα ατυχήματα και την λειτουργία του FSD. Όμως ο ίδιος ο Musk ενισχύει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα, καθώς δεν δική του ανάρτηση στο Twitter είχε πει ότι συμφωνεί να καταργήσει την υπενθύμιση προς τους οδηγούς ότι πρέπει να κρατάνε το τιμόνι όταν κάποιος συμπληρώσει πάνω από 10.000 μίλια χρήσης του FSD Beta.

Σε κάθε περίπτωση, το video αυτό ξαναφέρνει στην επιφάνεια την ασφάλεια που προσφέρει το Autopilot και τις πρακτικές του Musk που βάζει τους ιδιοκτήτες να το χρησιμοποιούν ως δοκιμαστές και να ρισκάρουν την δική τους ασφάλεια.

Μέχρι τότε, όσοι το χρησιμοποιούν καλό θα είναι να ξεχάσουν τον Musk και να βρίσκονται σε εγρήγορση πίσω από το τιμόνι και να έχουν πάντα τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Aπίστευτη αποζημίωση της Tesla για πρόβλημα με το Autopilot
Σκάνδαλο Tesla: Έτσι παραπλανά τις Aρχές στα ατυχήματα με το Autopilot
Είναι τελικά ασφαλές το Autopilot της Tesla;