Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

O Mohammed Ben Sulayem νέος πρόεδρος της FIA

Ελλάδα 13:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

O Mohammed Ben Sulayem νέος πρόεδρος της FIA

ΑΓΩΝΕΣ

O Mohammed Ben Sulayem νέος πρόεδρος της FIA

ΑΓΩΝΕΣ

Νέος πρόεδρος της FIA εξελέγη ο Mohammed Ben Sulayem διαδεχόμενος τον Jean Todt στη θέση του επικεφαλής του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Advertisement
Advertisement

Μετά από 12 χρόνια στη θέση του προέδρου, ο Jean Todt θα παραχωρήσει τη θέση του μετά από ψηφοφορία, στον πρώην οδηγό αγώνων ράλι, Mohammed Ben Sulayem από τα ΗΑΕ.

Με ποσοστό 61,62% των ψήφων, ο Ben Sulayem γίνεται ο νέος επικεφαλής του διοικητικού οργάνου του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού και αναλαμβάνει μόλις λίγες ημέρες μετά το τέλος της –αμφιλεγόμενης, έτσι όπως κατέληξε- λήξης της σεζόν στην F1, την οποία η FIA έχει ήδη υποσχεθεί να επανεξετάσει

Advertisement
Advertisement

Με τον Todt να αποχωρεί μετά από 12 χρόνια και τρεις θητείες στον ρόλο του προέδρου, ο Ben Sulayem βγήκε νικητής στην ψηφοφορία που έγινε την Παρασκευή στη Γενική Συνέλευση της FIA, έχοντας αντίπαλο στην ψηφοφορία το Βρετανό, Graham Stoker. Με τον τρόπο αυτό, γίνεται ο πρώτος μη Ευρωπαίος πρόεδρος του παγκόσμιου φορέα για το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο νέος πρόεδρος, έχει γεννηθεί στο Ντουμπάι, είναι 60 ετών και έχει κατακτήσει 14 φορές τον τίτλο του πρωταθλητή ράλι Μέσης Ανατολής.

Ο Ben Sulayem δήλωσε αμέσως μετά πως «είναι μεγάλη μου τιμή που εκλέχτηκα Πρόεδρος της FIA στην ολοκλήρωση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης στο Παρίσι. Ευχαριστώ όλους τους συλλόγους μελών για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη τους. Συγχαίρω τον Graham Stoker για την εκστρατεία που έκανε και την αφοσίωσή του στην Ομοσπονδία. Θέλω να εκφράσω την άπειρη ευγνωμοσύνη μου εξ ονόματος της FIA και των μελών της, στον Jean Todt για όλα όσα έχουν επιτευχθεί τα τελευταία 12 χρόνια».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Ford Motor Ελλάς στηρίζει τον θεσμό FIA Rally Star
Todt: «Ο Schumacher ζει με τις συνέπειες»
Διπλή ένσταση από τη Mercedes, τις απέρριψε η FIA

Advertisement

 

 

 

Advertisement