Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Ford Motor Ελλάς στηρίζει τον θεσμό FIA Rally Star

Ελλάδα 8:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Ford Motor Ελλάς στηρίζει τον θεσμό FIA Rally Star

ΝΕΑ

H Ford Motor Ελλάς στηρίζει τον θεσμό FIA Rally Star

ΝΕΑ

O θεσμός FIA Rally Star διοργανώνεται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου σε συνεργασία με τα μέλη της σε όλο τον κόσμο. Στόχος της, η ανάδειξη ταλαντούχων νεαρών οδηγών από όλο τον κόσμο για να αποτελέσουν την επόμενη γενιά των κορυφαίων οδηγών του WRC.

Advertisement
Advertisement

Με όχημα το Ford Puma, η Ford Motor Ελλάς, αποτέλεσε τον βασικό υποστηρικτή στη χώρα μας του νεοσύστατου θεσμού FIA Rally Star

Η 21χρονη Μαριαλένα Παυλή και ο 23χρονος Γρηγόρης Εμμανουήλ, είναι πλέον ανάμεσα στους καλύτερους οδηγούς της Ευρώπης. Ήταν εκείνοι που αναδείχθηκαν μέσα από την πρώτη φάση του θεσμού FIA Rally Star, που διοργανώθηκε στη χώρα μας και κέρδισαν τo εισιτήριο για τον Ευρωπαϊκό Τελικό που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιανουαρίου στη Γερμανία.

Advertisement
Advertisement

Η Ford στέκεται διαχρονικά αρωγός πρωτοβουλιών που έρχονται να αναδείξουν και να ανταμείψουν έμπρακτα – τόσο στη χώρα μας όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο – το ταλέντο νέων σε ηλικία οδηγών.

Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα και την καινοτόμα πρόκληση που συνιστά ο νεοσύστατος θεσμός FIA Rally Star, η Ford Motor Ελλάς, προχώρησε στη διάθεση των απαραίτητων Ford Puma 1.0 EcoBoost Hybrid με τα οποία 30 νέοι Έλληνες οδηγοί ηλικίας 18 έως 26 ετών διαγωνίστηκαν επί ίσοις όροις.

Η πρώτη φάση του διαγωνισμού, περιελάβανε τη δοκιμασία «Slalom Challenge», που έλαβε χώρα με ιδιαίτερη επιτυχία την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης» (ΟΑΚΑ).

Advertisement

Τι είναι το FIA Rally Star

Με το FIA Rally Star, η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου έχει θέσει ως πρωταρχικό της στόχο να δημιουργήσει μια αξιόπιστη «πλατφόρμα ανίχνευσης» νέων ταλέντων, τα οποία εν συνεχεία θα εκπαιδευτούν κατάλληλα ώστε να πρωταγωνιστήσουν στο εγγύς μέλλον στο διεθνή αγωνιστικό στίβο του WRC.

Advertisement

Σε αυτό το πλαίσιο, οι κατά τόπους Ομοσπονδίες, καλούνται να δημιουργήσουν σε εθνικό επίπεδο τις δικές τους εκδηλώσεις-αγωνίσματα, από τα οποία θα αναδειχτούν οι οδηγοί που θα περάσουν στην επόμενη φάση.

Αυτή περιλαμβάνει έξι τελικούς που θα λάβουν χώρα, υπό την αιγίδα πάντα της FIA, σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Βόρειο Αφρική, Αφρική, Ασία-Ειρηνικό, Λατινική Αμερική και Βόρεια Αμερική.

Advertisement

Οι νικητές από κάθε ήπειρο και η καλύτερη γυναίκα οδηγός, θα κερδίσουν το πολυπόθητο εισιτήριο, για την αμέσως επόμενη φάση. Έπειτα, οι επτά νέοι οδηγοί που θα προκύψουν θα λάβουν το 2022 εκτενή εκπαίδευση διάρκειας μιας σεζόν, με συμμετοχή σε τουλάχιστον έξι αγώνες με Ford Fiesta Rally3 της M-Sport. Στο τέλος, οι 4 πιο ταλαντούχοι οδηγοί και τουλάχιστον μία κοπέλα, θα λάβουν μέρος στο Junior WRC του 2023.

Το 2024 οι καλύτεροι τρεις οδηγοί θα συνεχίσουν στο πρωτάθλημα FIA Junior WRC με τον νικητή να συμμετέχει την αμέσως επόμενη χρονιά στο WRC3 με αγωνιστικό αυτοκίνητο της κατηγορίας Rally2.

Στη χώρα μας, την ευθύνη της όλης διοργάνωσης ανέλαβε η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας (ΟΜΑΕ) με την υποστήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Οι 30 συμμετέχοντας «παρατάχθηκαν» για τη χρονομετρημένη διαδικασία αξιολόγησης «Slalom Challenge», με την 21χρονη Μαριαλένα Παυλή από την Αθήνα, αθλήτρια του Σωματείου ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. και τον 23χρονο Γρηγόρη Εμμανουήλ από το Βελβεντό, του Σωματείου ΣΜΑΒ, να επικρατούν των αντιπάλων τους.

Τώρα, η Μαριαλένα και ο Εμμανουήλ καλούνται να αντιμετωπίσουν στον Τελικό Ευρώπης, στα τέλη του επόμενου μήνα, τους επικρατέστερους των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών-μελών της FIA που συμμετέχουν στο θεσμό.