Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δεν έχουν τελειωμό τα παράπονα για τα Tesla

Ελλάδα 20:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δεν έχουν τελειωμό τα παράπονα για τα Tesla

ΝΕΑ

Δεν έχουν τελειωμό τα παράπονα για τα Tesla

ΝΕΑ

Η λογική «πούλησέ το πρώτα και διόρθωσέ το μετά» που ακολουθεί η Tesla έχει γεμίσει το διαδίκτυο με παράπονα από τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων της.

Advertisement
Advertisement

Αποτελεί πλέον καθημερινό φαινόμενο η εμφάνιση πολλών παραπόνων στο διαδίκτυο σχετικά με την ποιότητα και τις σχεδιαστικές αβλεψίες της Tesla στην παραγωγή των αυτοκινήτων της.

Οι καταναλωτές εκφράζουν διάφορες ανησυχίες σχετικά με την προσέγγιση της Tesla όσον αφορά τον σχεδιασμό και τις δοκιμές των οχημάτων, υπογραμμίζοντας περιπτώσεις όπου έχουν προκύψει προβλήματα εξαιτίας αυτού που περιγράφεται ως ανεπαρκής δοκιμή ή κακός ποιοτικός έλεγχος

Για παράδειγμα, το σχεδιαστικό ελάττωμα που προκαλεί βρωμερή οσμή στο Model 3 και το Model Y αποδίδεται στο σχεδιασμό της εισαγωγής αέρα.

Advertisement
Advertisement

Αυτά τα οχήματα αντλούν αέρα από μια γρίλια κάτω από το καπάκι του χώρου αποσκευών, επιτρέποντας στο νερό που στραγγίζει από το παρμπρίζ να εισέλθει στην καμπίνα.

Το ανεπαρκές σύστημα αποστράγγισης και οι μικρές οπές αποστράγγισης έχουν ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση νερού στον αεραγωγό, οδηγώντας σε δυσάρεστες οσμές και πιθανές διαρροές νερού.

Ένα άλλο θέμα αφορά τους αεραγωγούς κάτω από τα μπροστινά καθίσματα του Model 3 και του Model Y, οι οποίοι δεν διαθέτουν καλύμματα, επιτρέποντας σε αντικείμενα όπως κέρματα ή μπαταρίες να πέσουν μέσα.

Advertisement

Ορισμένοι ιδιοκτήτες αντιμετώπισαν προβλήματα και ανέλαβαν έξοδα για να αφαιρέσουν αυτά τα αντικείμενα, απαιτώντας πολύπλοκη αποσυναρμολόγηση του εσωτερικού του αυτοκινήτου.

Advertisement

Επίσης, η υιοθέτηση από την Tesla ογκωδών χυτών στοιχείων στα δομικά της εξαρτήματα (όπως τα μπροστινά και πίσω χυτά στοιχεία στο πλαίσιο του Model Y) έχει εγείρει ανησυχίες σχετικά με τη δυνατότητα επισκευής.

Η εταιρεία φέρεται να επεξεργάζεται λύσεις για αποτελεσματικές και οικονομικά αποδοτικές επισκευές, αλλά οι ανησυχίες αυτές έχουν εκφραστεί αφού τα οχήματα έχουν ήδη κυκλοφορήσει.

Οι καταναλωτές επικρίνουν την προσέγγιση της Tesla, υποδεικνύοντας ότι τα προβλήματα θα μπορούσαν να είχαν εντοπιστεί και να είχαν διορθωθεί μέσω ενδελεχών δοκιμών πριν από την παραγωγή.

Advertisement

Και διερωτώνται γιατί η Tesla επέλεξε αντισυμβατικούς σχεδιασμούς εισαγωγής αέρα ενώ επικρίνουν την προφανή ανάγκη για λύσεις μετά την αγορά για ζητήματα που θα έπρεπε να είχαν αντιμετωπιστεί στη φάση του σχεδιασμού.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ η Tesla έχει κερδίσει αναγνώριση για την καινοτομία και την ανατρεπτική προσέγγισή της στα ηλεκτρικά οχήματα, τα παράπονα αυτά εγείρουν ανησυχίες για πιθανές παραλείψεις στις δοκιμές και το σχεδιασμό που οδήγησαν σε προβλήματα για τους πελάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Καινούργιο Tesla Model Y κάτω από 20.000 ευρω
Αυτό το ηλεκτρικό θέλει να ταπεινώσει το Tesla Model S Plaid
«Κωλοτούμπα» της Tesla με το Cybertruck!