Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Marchionne στο Automotive Hall Fame

Ελλάδα 17:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Marchionne στο Automotive Hall Fame

ΝΕΑ

Ο Marchionne στο Automotive Hall Fame

ΝΕΑ

Ο αείμνηστος Sergio Marchionne, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat Chrysler Automobiles, παίρνει μία θέση στο αυτοκινητιστικό Hall of Fame της Automotive το καλοκαίρι του 2019.

Advertisement
Advertisement

Μαζί με τον μάνατζερ που έσωσε την Chrysler, θα τιμηθούν ο δημιουργός του θεσμού της χρηματοδότησης στην αγορά αυτοκινήτου, μία πρωτοπόρος των αγώνων Indy 500 και ο συνιδρυτής της εταιρίας που προμηθεύει ανταλλακτικά την General Motors.

Η διεύθυνση του Αυτοκινητιστικού Hall of Fame ανακοίνωσε ότι ο Marchionne, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 66 ετών, τον Ιούλιο του 2018, θα τιμηθεί για τη διάσωση του ομίλου Chrysler. Ο Ιταλοκαναδός πήρε την αμερικάνικη εταιρία, μετά την πτώχευση της το 2009, και τη συγχώνευσε με την Fiat δημιουργώντας έτσι μια από τις πιο κερδοφόρες παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Advertisement
Advertisement

Η τελετή της 80ης επετείου του Automotive Hall Fame θα τιμήσει, τον Richard E. Dauch, συνιδρυτή της American Axle Manufacturing, πρώην μονάδα τμήματος της GM, τον Pat Ryan, δημιουργό της πρώτης αντιπροσωπείας αυτοκινήτου η οποία πρόσφερε τη δυνατότητα χρηματοδότησης και ασφάλισης αυτοκινήτων και την Janet Guthrie, την πρώτη γυναίκα που συμμετείχε στον αγώνα Indianapolis 500, του 1977.

Το Automotive Hall Fame, στο Dearborn, έχει αναγνωρίσει περίπου 800 άνδρες και γυναίκες που συνέβαλαν στην διάδοση της αυτοκίνησης και την άνοδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

“Από το 1939, το Automotive Hall Fame αποτίει φόρο τιμής, στα άτομα που έχουν επηρεάσει σημαντικά την αυτοκινητοβιομηχανία και τον κόσμο της. Πιστεύουμε ότι αυτοί οι τέσσερις άνθρωποι αξίζουν αυτής της τιμής, χάρη στα εξαιρετικά επιτεύγματά τους και τις καινοτομίες τους”, δήλωσε ο Ramzi Hermiz, πρόεδρος του Automotive Hall Fame και διευθύνων σύμβουλος της Shiloh Industries.