Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Μακρόν πυροδοτεί την ηλεκτρική αντεπίθεση των Γάλλων

Ελλάδα 9:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Μακρόν πυροδοτεί την ηλεκτρική αντεπίθεση των Γάλλων

ΝΕΑ

Ο Μακρόν πυροδοτεί την ηλεκτρική αντεπίθεση των Γάλλων

ΝΕΑ

Κολοσσιαίες επενδύσεις σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ημιαγωγούς, ρομποτική και ΑΠΕ, θα συνεισφέρουν στην πλήρη αναζωογόνηση της γαλλικής βιομηχανίας.

Advertisement
Advertisement

Επενδύσεις ύψους 30 δισ. ευρώ ετοιμάζει η γαλλική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να αναστηλώσει την παραπαίουσα εγχώρια βιομηχανία. Στην κορυφή της ατζέντας βρίσκεται και ο τομέας των μεταφορών, όπου θα επενδυθούν τέσσερα εκ. ευρώ για την προώθηση της ηλεκτρικής κινητικότητας.

Πρόκειται για το πλάνο “France 2030” που παρουσιάστηκε την περασμένη Τρίτη (12/10) από τον πρωθυπουργό της χώρας Emmanuel Macron και αρχικά αφορά ένα πενταετές πλάνο επενδύσεων που θα δώσει νέα πνοή στη δεύτερη ισχυρότερη ευρωπαϊκή οικονομία.

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), ηλεκτρικά οχήματα, ημιαγωγοί και ρομποτική αποτελούν τους βασικούς πυλώνες του επενδυτικού σχεδίου, με τον Γάλλο Πρόεδρο να επιμένει στην ανάγκη της χώρας για ενίσχυση της παραγωγικής της δύναμης.

Advertisement
Advertisement

«Θέλω να κοιτάξω μπροστά και να δω τις αδυναμίες και τις δυνάμεις μας. Η χώρα πρέπει να παράγει περισσότερο», δήλωσε ο Emmanuel Macron, από το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρέχει χείρα βοηθείας στον εξηλεκτρισμό της αυτοκινητοβιομηχανίας, θέτοντας ως στόχο την εγχώρια παραγωγή 2 εκ. πλήρως ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων, έως το 2030.   

Advertisement

«Η βιομηχανία πρέπει να ανταποκριθεί στην πρόκληση του νέου καθεστώτος μετακινήσεων», ανέφερε, προσθέτοντας πως είναι ζωτικής σημασίας η παραγωγή χαμηλών ρύπων αυτοκινήτων, εφόσον θέλει η Γαλλία να έχει ένα καθαρό στόχο οχημάτων.

Τα σχέδια της γαλλικής κυβέρνηση εξυπηρετεί η Renault που έχει δημιουργήσει ένα εργαστήριο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στη Βόρεια Γαλλία, αλλά και η Stellantis αποτελεί μέρος κοινοπραξίας με την Total, με στόχο την κατασκευή ενός gigafactory στη Γαλλία.

Advertisement

Η Γαλλική κυβέρνηση είναι η από τις πιο γενναιόδωρες στην Ευρώπη όσον αφορά την παροχή κινήτρων για απόκτηση ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων. Στο πλαίσιο ενός πακέτου επιδοτήσεων ύψους 8 δισ. ευρώ, το οποίο εγκαινιάστηκε εν μέσω πανδημίας τον Μάρτιο του 2020, οι αγοραστές επωφελούνται από κρατικό bonus άνω των 10.000 ευρώ για την αγορά ενός καινούριου ηλεκτρικού.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο ηγέτης της VW προτιμά τα ποδήλατα από τα ηλεκτρικά
Τα πιο γρήγορα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον κόσμο
Τα 10 ηλεκτρικά με τη μεγαλύτερη αυτονομία

Advertisement