Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο κορωνοϊός γλίτωσε ζωές στα… τροχαία ατυχήματα

Ελλάδα 17:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο κορωνοϊός γλίτωσε ζωές στα… τροχαία ατυχήματα

ΝΕΑ

Ο κορωνοϊός γλίτωσε ζωές στα… τροχαία ατυχήματα

ΝΕΑ

Μείωση 45,1% κατέγραψαν οι νεκροί από τροχαία οδικά ατυχήματα.

Advertisement
Advertisement

Μεγάλη μείωση κατέγραψαν τα οδικά τροχαία ατυχήματα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) για τον Δεκέμβριο του 2020. Ο κυριότερος λόγος της μεγάλης μείωσης οφείλεται στα περιοριστικά μέτρα κίνησης που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός και σύμφωνα με τα στοιχεία τα ατυχήματα που προκάλεσαν θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων μειώθηκαν σε ποσοστό 30,9% τον Δεκέμβριο του 2020 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019.

Advertisement
Advertisement

Από τα παθόντα πρόσωπα των οδικών τροχαίων ατυχημάτων, καταγράφηκαν 28 νεκροί, 27 βαριά τραυματίες και 614 ελαφρά τραυματίες, έναντι 51 νεκρών, 47 βαριά τραυματιών και 934 ελαφρά τραυματιών τον Δεκέμβριο του 2019, παρουσιάζοντας μείωση κατά 45,1% σε νεκρούς, κατά 42,6% σε βαριά τραυματίες και κατά 34,3% σε ελαφρά τραυματίες.

Τα περισσότερα οδικά τροχαία ατυχήματα καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Αττικής σε ποσοστό 63,9% και ακολουθούν οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας (15,2%), Στερεά Ελλάδα (3,8%), Δυτική Ελλάδα (3,3%), Πελοπόννησος και Θεσσαλία (2,6%), Νότιο Αιγαίο (2,4%), Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (1,6%), Κρήτη και Βόρειο Αιγαίο (1,2%), Ιόνια νησιά (1%), Ήπειρος (0,7%) και Δυτική Μακεδονία (0,5%).

Advertisement

Όσον αφορά στους νεκρούς κατά Περιφέρεια η Αττική κέρδισε αυτό τον άχαρο τίτλο καθώς εκεί καταγράφηκε το 39,3% του συνόλου των θανάτων. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε Κεντρική Μακεδονία με 14,3% και στην τρίτη θέση η Θεσσαλία με 10.7%. Στη συνέχεια ακολουθούν η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και η Δυτική Ελλάδα και η Κρήτη με 7,1% , η Πελοπόννησος, το Νότιο Αιγαίο, η Στερεά Ελλάδα και τα Ιόνια νησιά με 3,6%. Μηδενικούς θανάτους είχαν οι περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Δυτική Μακεδονία και η Ήπειρος.

Φωτογραφία: Eurokinisi

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Τροχαία: 72 φορτηγά με πειραγμένους ταχογράφους!
Η αυτόνομη οδήγηση θα μειώσει τα τροχαία ατυχήματα
Ο κορωνοϊός μείωσε τα τροχαία ατυχήματα!