Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο κορωνοϊός μείωσε τα τροχαία ατυχήματα!

Ελλάδα 18:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο κορωνοϊός μείωσε τα τροχαία ατυχήματα!

ΝΕΑ

Ο κορωνοϊός μείωσε τα τροχαία ατυχήματα!

ΝΕΑ

Ακόμα μεγαλύτερη μείωση αναμένεται τον Απρίλιο που αυξήθηκαν τα περιοριστικά μέτρα.

Advertisement
Advertisement

Σημαντική μείωση κατέγραψαν τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα τον Μάρτιο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) τα οποία βέβαια και επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ του Newsauto.gr. Βέβαια η σημαντική μείωση προκλήθηκε αρχικά από τα περιοριστικά μέτρα που προκάλεσε ο κορωνοϊός ενώ τα στοιχεία για τα ατυχήματα τον Απρίλιο αναμένεται να είναι ακόμη χαμηλότερα καθώς είχαν ενταθεί τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

Ωστόσο σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ καταγράφηκε μείωση 39,6% στα Οδικά Τροχαία Ατυχήματα, που συνέβησαν σε ολόκληρη τη χώρα και προκάλεσαν το θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων τον Μάρτιο του 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019 (507 τον Μάρτιο του 2020, έναντι 839 τον Μάρτιο του 2019).

Advertisement
Advertisement

Από τα παθόντα πρόσωπα των οδικών τροχαίων ατυχημάτων, καταγράφηκαν 24 νεκροί, 26 βαριά τραυματίες και 545 ελαφρά τραυματίες, έναντι 39 νεκρών, 40 βαριά τραυματιών και 977 ελαφρά τραυματιών τον Μάρτιο του 2019, παρουσιάζοντας μείωση κατά 38,5% σε νεκρούς, κατά 35,0% σε βαριά τραυματίες και κατά 44,2% σε ελαφρά τραυματίες.

Ακόμα μεγαλύτερη μείωση αναμένεται τον Απρίλιο που αυξήθηκαν τα περιοριστικά μέτρα. Δεν είναι τυχαίο ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε η Εγνατία Οδός τον Απρίλιο το σύνολο των τροχαίων ατυχημάτων σημείωσε πτώση 63%.

Επίσης στο σύνολο των τροχαίων εκείνα στα οποία καταγράφηκε τραυματισμός κατά 54% και τα ατυχήματα υλικών ζημιών σημείωσαν πτώση κατά 66%.

Advertisement

«Η μέση μείωση των ατυχημάτων κατά 63%, είναι μικρότερη σε σχέση με τη μέση μείωση της κυκλοφορίας που κατά το ίδιο διάστημα ανήλθε σε 75%, διαφορά που εκτιμάται ότι οφείλεται στις αυξημένες ταχύτητες που ανέπτυσσαν κάποιοι οδηγοί εκμεταλλευόμενοι την πολύ αραιή κυκλοφορία», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Εγνατία Οδός ΑΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η στατιστική των τροχαίων ατυχημάτων του Φεβρουαρίου 2020, λίγο πριν το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης, ήταν ιδιαίτερα δυσμενής για τη χώρα μας.

Advertisement

Η ΕΛΣΤΑΤ είχε ανακοινώσει αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων κατά 23,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο. Σε αυτά καταγράφηκαν 965 ελαφρά τραυματίες, 31 βαριά τραυματίες και 47 νεκροί. Τον Φεβρουάριο του 2019 είχαμε 774 ελαφρά τραυματίες, 36 βαριά τραυματίες και 39 νεκρούς. Αυτό σημαίνει ότι παρουσιάστηκε αύξηση κατά 20,5% στους νεκρούς, μείωση κατά 13,9% στους βαριά τραυματίες και αύξηση κατά 24,7% στους ελαφρά τραυματίες.

Διαβάστε επίσης:

Προσοχή! Επιτήδειος έμπορος πουλάει diesel πρώην Ταξί…για καινούργια

Advertisement

«Ψάχνεται» όλη η αγορά για τα αυτοκίνητα «μαϊμού»

Ηλεκτρικά λεωφορεία, ταξί και σταθμοί φόρτισης σε αυτοκινητόδρομους!