Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η αυτόνομη οδήγηση θα μειώσει τα τροχαία ατυχήματα

Ελλάδα 4:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η αυτόνομη οδήγηση θα μειώσει τα τροχαία ατυχήματα

ΝΕΑ

Η αυτόνομη οδήγηση θα μειώσει τα τροχαία ατυχήματα

ΝΕΑ

Με τη χρήση της τεχνολογία θα μπορούσε να αποτραπεί το ένα τρίτο των ατυχημάτων που συμβαίνουν.

Advertisement
Advertisement

Τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για την αυτοκινητοβιομηχανία ενώ ακόμη μεγαλύτερο είναι εκείνο της ηλεκτροκίνησης. Ειδικά για τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης η χρήσης τους απαιτεί υψηλή τεχνολογία ώστε να επιτυγχάνονται υψηλά στάνταρ ασφαλείας κάτω από οποιεσδήποτε οδηγικές συνθήκες.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν επενδύσει πολλά δισεκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης ωστόσο ο κορωνοϊός είναι πολύ πιθανό να καθυστερήσει την ανάπτυξή τους καθώς προκάλεσε μεγάλες οικονομικές ζημίες σε ολόκληρο τον κλάδο.

Advertisement
Advertisement

Μία πρόσφατη μελέτη στις ΗΠΑ απέδειξε ότι τα αυτοκίνητα με σύστημα αυτόνομης οδήγησης θα μπορούσαν να αποτρέψουν το ένα τρίτο των ατυχημάτων που συμβαίνουν στις ΗΠΑ.

Συγκοινωνιολόγοι που συμμετείχαν στην μελέτη εκτιμούν ότι περίπου εννέα στα δέκα ατυχήματα οφείλονται σε ανθρώπινα λάθη και περισσότεροι από 36.000 άνθρωποι εκτιμάται ότι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα στις ΗΠΑ πέρυσι.

Μέχρι τώρα έχει διαπιστωθεί ότι και τα αυτοκίνητα που φέρουν εξελιγμένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης δεν μπορούν να αποφύγουν όλες τις περιπτώσεις τις συγκρούσεις. Σε δυστυχήματα που έγιναν με αυτοκίνητα που είχαν σύστημα αυτόνομης οδήγησης διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν ακόμη πολλά κενά στην τεχνολογία και έτσι το σύστημα δεν μπορεί να προβλέψει και να προφυλάξει αποτελεσματικά τους επιβάτες και τους πεζούς.

Advertisement

Στις ΗΠΑ, σε ένα δυστύχημα με αυτοκίνητο που είχε ανάλογο σύστημα αυτόνομης οδήγησης διαπιστώθηκε ότι το σύστημα δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει τον τοίχο που βρισκόταν μπροστά από την πορεία του. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και ο οδηγός σκοτώθηκε.

Ωστόσο οι αυτοκινητοβιομηχανίες εκτιμούν ότι μέλλον ανήκει στα συστήματα αυτόνομης οδήγησης και σε λίγο θα αποτελούν καθημερινότητα για τους ιδιοκτήτες οχημάτων…

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Χιλιάδες οδηγοί με σοβαρές ψυχικές ασθένειες στους δρόμους!

Ιδού το άρθρο για τα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας! – Επιβεβαίωση Newsauto

Advertisement

Αυτές είναι οι εναλλακτικές διαδρομές για την Αθήνα!