Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ο KITT έγινε 40 ετών (+video)

Ελλάδα 0:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο KITT έγινε 40 ετών (+video)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ο KITT έγινε 40 ετών (+video)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πριν από 40 χρόνια την 26 η Σεπτεμβρίου του 1982, προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο του Knight Rider  με πρωταγωνιστή τον David Hasselhoff ως ιδιωτικό ντετέκτιβ ερευνητή Michael Knight.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, το πραγματικό αστέρι του σόου ήταν ο «KITT», μία Pontiac Firebird 3ης γενιάς (1982-1992) το αυτοκίνητό του που μιλούσε.

Η σειρά με πρωταγωνιστές τον ηθοποιό David Hasselhoff (ως Michael Knight) και τον «KITT», μία Pontiac Firebird που μιλούσε και ήταν ο βοηθός του στην πάταξη του εγκλήματος. Το πρώτο επεισόδιο της σειράς «Ο ιππότης της ασφάλτου» προβλήθηκε στην Ελληνική Τηλεόραση (από την ΕΡΤ στο τέλος Σεπτεμβρίου του 1983) και διήρκεσε συνολικά τέσσερις σεζόν.

Advertisement
Advertisement

Η General Motors δεν διέθεσε κανένα αυτοκίνητο και η εταιρία παραγωγής αναγκάστηκε να αγοράσει τρία. Τα έδωσε στον Customizer George Barris (υπεύθυνος και για την εμφάνιση των πρώτων αυτοκινήτων του Batman αλλά και του General Lee των Dukes) ο Ελληνικής καταγωγής… βελτιωτής μπήκε σε ένα κατάστημα ηλεκτρικών ειδών και ψώνισε πολλά εντυπωσιακά gadgets για το εσωτερικό του αυτοκινήτου, τα οποία ήταν καθαρά εφέ, αλλά έδειχναν απίστευτα αληθινά.

Η παραγωγή της σειράς στάθηκε αργότερα πολύ τυχερή. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Newsweek, ένα τρένο που μετέφερε Pontiac Trans Am από το εργοστάσιο στους dealers εκτροχιάστηκε στην California. Παρότι κανένα αυτοκίνητο δεν έπαθε ζημιά, επισήμως καταγράφηκαν ως κατεστραμμένα και ακατάλληλα, σύμφωνα με τη νομοθεσία, προς πώληση.

Έτσι η GM τα διέθεσε για διαφημιστικούς λόγους και η παραγωγή της σειράς τα αγόρασε προς ένα δολάριο (ναι, ένα δολάριο) το κομμάτι. Το μόνο πρόβλημα ήταν πως τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα, εφόσον είχαν καταγραφεί ως κατεστραμμένα, μετά τα γυρίσματα οδηγήθηκαν στην πρέσα. Στην πορεία χρειάστηκε να αγοραστούν ακόμη μερικά αυτοκίνητα.

Advertisement

Trivia

  • Σε πολλά άλματα του K.I.T.T το πλάνο κόβεται και «γυρίζει» σε άλλη γωνία (συνήθως στο εσωτερικό με τον Michael Knight να οδηγεί) κατά την διάρκεια της προσγείωσης. Αυτό γινόταν επειδή η Pontiac είχε το βάρος μπροστά και πάθαινε πολλές ζημιές.
  • Όταν το αυτοκίνητο φαινόταν να κινείται μόνο του ο κασκαντέρ που οδηγούσε ήταν ντυμένος… κάθισμα και κάποιες φορές ο Hasselhoff… καθόταν πάνω του.
  • Μόλις στην τέταρτη σεζόν η παραγωγή ανακάλυψε τα δεξιοτίμονα αυτοκίνητα και έτσι έπαψαν οι κασκαντέρ να ντύνονται… καθίσματα και ο ηθοποιός να κινείται άνετα.

Στο μεταξύ στην Ελλάδα ένα χρόνο μετά…

Advertisement

«Ο ιππότης της λακκούβας» Πρόκειται για παρωδία της τηλεοπτικής σειράς αμερικανικής παραγωγής «Ο Ιππότης Της Ασφάλτου» σε σκηνοθεσία του Όμηρου Ευστρατιάδη. Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1986-1987. Πρωταγωνιστές ήταν οι: Κώστας Βουτσάς (Μιχάλης Ανοιχτομάτης) , Σόφη Ζαννίνου (Μαρίνα) , Αλμπέρτο Εσκενάζυ (Michael Knight (Ιππότης της Ασφάλτου) , Ντίνος Ηλιόπουλος (Ηρακλής Αγγέλας) , Γιάννης Ζωγράφος (φωνή ΨΙΤ) , Σπύρος Μπιμπίλας.

Η υπόθεση θέλει τον Κώστα Βουτσά να είναι ένας ντετέκτιβ με ένα παράξενο αυτοκίνητο , που ακούει στο όνομα ΨΙΤ. Το αυτοκίνητο που… υποδύεται τον ΨΙΤ είναι μια Chevrolet Impala του 1967. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Όμηρο Ευστρατιάδη, ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου είναι ο ηθοποιός Ηλίας Κωνσταντίνου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
O Jay Leno οδηγεί έναν αυθεντικό K.I.T.T.
Πωλείται η σπέσιαλ Pontiac Firebird του Burt Reynolds
O Burt Reynolds και το νέο “Bandit” Trans Am