Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο εμπορικός στόχος της Renault για το Mobilize Duo

Ελλάδα 17:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο εμπορικός στόχος της Renault για το Mobilize Duo

ΝΕΑ

Ο εμπορικός στόχος της Renault για το Mobilize Duo

ΝΕΑ

Το Mobilize Duo φέρνει ξανά τη Renault στο προσκήνιο της μικροκινητικότητας, αλλά με περισσότερες πιθανότητες εμπορικής επιτυχίας αυτή τη φορά.

Advertisement
Advertisement

Η Renault, πρωτοπόρησε περισσότερο από μία δεκαετία πριν, με το αμιγώς ηλεκτρικό Twizy, ένα διθέσιο όχημα για μετακινήσεις εντός πόλης. Πλέον, επαναλαμβάνει το ίδιο με το Mobilize Duo, ένα επίσης ηλεκτροκίνητο «τετράκυκλο» το οποίο προορίζεται για τη χρήση του ως μέσο μετακίνησης σε μικρές αποστάσεις εντός πόλης.

Το Mobilize Duo, όπως φανερώνει το όνομά του, μπορεί να μεταφέρει στον προορισμό τους δύο επιβάτες, οι οποίοι κάθονται ο ένας πίσω από τον άλλο, καθώς η διαμόρφωση των θέσεών του είναι στο ίδιο στυλ με αυτό του Twizy.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τη Renault, το καινούργιο όχημα χρησιμοποιεί κάποια τμήματα του τελευταίου σε ποσοστό 10%, για παράδειγμα, το σωληνωτό πλαίσιο στο οποίο βασίζεται (Mobilize Duo). Το αμάξωμά του είναι πιο σύγχρονο σχεδιαστικά και οι πόρτες του ανοίγουν προς τα επάνω για να είναι πιο εύκολη η είσοδος και η έξοδος των επιβατών από αυτό.

Το ταμπλό του θα είναι λιτό, ενώ θα διαθέτει αερόσακο. Το 50% των τμημάτων του στο αμάξωμα και στο εσωτερικό είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο υλικό το οποίο μπορεί να επανανακυκλωθεί. Το Mobilize Duo θα διατίθεται για υπηρεσίες διαμοιρασμού μετακίνησης ή και για απόκτησή του μέσω leasing. Από τη Renault έγινε γνωστό ότι, προς το παρόν, δεν υπάρχουν σχέδια για την πώλησή του σε ιδιώτες που ενδιαφέρονται να το αποκτήσουν.

Advertisement

Το μήκος του φτάνει τα 2.430 χλστμ. και θα διατίθεται σε δύο εκδοχές αναφορικά με την τελική ταχύτητά του. Στη μία, η τελευταία θα φτάνει τα 45 χλμ./ώρα και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και από έφηβο χωρίς δίπλωμα οδήγησης. Στη δεύτερη, η τελική ταχύτητά του θα φτάνει τα 80 χλμ./ώρα αλλά σε αυτή την περίπτωση θα απαιτείται άδεια οδήγησης. Η μέγιστη θεωρητική αυτονομία κίνησής του θα φτάνει τα 140 χλμ.

Advertisement

Η παρουσίαση του Mobilize Duo θα γίνει επίσημα εντός του 2023. Το αμιγώς ηλεκτρικό «τετράκυκλο», όπως προσδιορίζεται από τους ανθρώπους της Renault, θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της γαλλικής εταιρείας στην Ταγγέρη (Μαρόκο) και o ετήσιος στόχος που έχει τεθεί είναι 17.000 μονάδες.

Advertisement

Εκτός από την επιβατική εκδοχή του, αναμένεται να υπάρξει και αυτή η οποία θα προορίζεται για επαγγελματίες. Θα ονομάζεται Bento και θα διαθέτει στο πίσω μέρος του επιπρόσθετο αποθηκευτικό χώρο ενός κυβικού μέτρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Renault Group περνά στην εποχή του Metaverse
Renault: Ετοιμάζει τα κορυφαία μοντέλα της στα χρονικά
Πιο φθηνά ηλεκτρικά από τη Renault – Πώς θα το πετύχει;