Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Renault, η Airbus και οι μπαταρίες στερεού τύπου

Ελλάδα 5:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Renault, η Airbus και οι μπαταρίες στερεού τύπου

ΝΕΑ

Η Renault, η Airbus και οι μπαταρίες στερεού τύπου

ΝΕΑ

Ο Όμιλος Renault ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την Airbus για να εξελίξουν νέου τύπου μπαταρίες οι οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο στην Αυτοκινητοβιομηχανία όσο και στην αεροπορική βιομηχανία.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ομίλου Renault, αρχικά η συνεργασία θα αφορά στην έρευνα για να βελτιωθεί ο τρόπος διαχείρισης της ενέργειας και να μειωθεί το βάρος των συσσωρευτών που θα κατασκευάζονται στο προσεχές μέλλον.

Οι καινούργιες μπαταρίες θα είναι στερεού ηλεκτρολύτη και θα χρησιμοποιούνται τόσο στα νέα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα του Ομίλου όσο και στα αεροπλάνα τής Airbus ως το 2030.

Airbus E-Fan X.

Ο κ. Gilles Le Borgne, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και υπεύθυνος στο Τμήμα Μηχανολογίας τού Ομίλου, δήλωσε σχετικά: «Η αεροπορική βιομηχανία είναι εξαιρετικά απαιτητική σε ό,τι αφορά τόσο στην ασφάλεια όσο και στην κατανάλωση ενέργειας. Το ίδιο ισχύει και για την Αυτοκινητοβιομηχανία.

Advertisement
Advertisement

»Τα δέκα χρόνια εμπειρίας που έχουμε ήδη στον Όμιλο Renault αναφορικά με την αξιακή αλυσίδα των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων μάς δίνει σημαντικό επίπεδο πληροφοριών και τεχνογνωσία για την απόδοση των συστημάτων διαχείρισης της ενέργειας των μπαταριών.

»Οδηγούμενοι από την ίδια φιλοδοξία να μειώσουμε το ενεργειακό αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα, οι ομάδες των μηχανικών μας ανταλλάσσουν ιδέες με αυτές της Airbus. Σκοπός μας είναι να συγκλίνουν σε κοινές λύσεις και τεχνολογίες που θα επιτρέψουν αφενός τη δημιουργία υβριδικής διάταξης συστημάτων για τα αεροσκάφη και αφετέρου για την ανάπτυξη των οχημάτων τού αύριο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Renault Group περνά στην εποχή του Metaverse
Οδηγούμε το αρχέτυπο Renault 5
Η Renault, επίσημος χορηγός του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών 2022