Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Elon Musk ετοιμάζει περικοπές θέσεων εργασίας

Ελλάδα 16:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Elon Musk ετοιμάζει περικοπές θέσεων εργασίας

ΝΕΑ

Ο Elon Musk ετοιμάζει περικοπές θέσεων εργασίας

ΝΕΑ

O Elon Musk ετοιμάζει περικοπές στο δυναμικό της Tesla, καθώς υπάρχουν φόβοι για ενδεχόμενη οικονομική ύφεση.

Advertisement
Advertisement

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla δήλωσε ότι μια περικοπή της τάξεως των 10% αναμένεται να γίνει στους μισθωτούς της αμερικάνικης φίρμας σε διάστημα τριών μηνών, καθώς ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου προβλέπει μια οικονομική ύφεση στις Η.Π.Α.

Ο Elon Musk έδωσε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το θέμα και είναι η πρώτη του επίσημη εμφάνιση μετά την ανακοίνωση που είχε δημοσιοποιήσει το Reuters για την περικοπή θέσεων στην Tesla.

Πιο συγκεκριμένα, ο Musk μίλησε στο οικονομικό φόρουμ στο Κατάρ, που διοργάνωσε το Bloomberg, και είπε ότι είναι ξεκάθαρο ότι θα γίνει αύξηση του μισθού (βάσει εργατοώρας), ενώ η πρόσληψη των μισθωτών την τελευταία εποχή ήταν σημαντικά γρήγορη σε ορισμένους τομείς, κάτι που απαιτείται μείωση.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla έχει 100.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο σύμφωνα με στοιχεία που υπάρχουν από το τέλος του 2021. Το 42% από αυτούς βρίσκονται στην Αμερική και το 39% του προσωπικού παγκοσμίως είναι εργαζόμενοι στη γραμμή παραγωγής. Έκτοτε, άνοιξε δύο νέα εργοστάσια, κοντά στο Βερολίνο της Γερμανίας και στο Όστιν του Τέξας, αυξάνοντας το προσωπικό και την παραγωγή σε αυτά τα εργοστάσια.

Ο Musk ξεκαθάρισε ότι το 1/3 των εργαζομένων της Tesla είναι μισθωτοί και η περικοπή της τάξεως του 10% αντιστοιχεί σε 3% του συνολικού αριθμού υπαλλήλων, κάτι που το χαρακτηρίζει ως «μη σημαντική απώλεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μήνυση από μέτοχο, στην Tesla και στον Elon Musk
Η εξυπηρέτηση πελατών «πονάει» στην Tesla
Ποια εταιρία θα περάσει την Tesla;

Advertisement