Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο αυτοκινητόδρομος που σε βάζει στην… πρίζα! (+video)

Ελλάδα 19:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο αυτοκινητόδρομος που σε βάζει στην… πρίζα! (+video)

ΝΕΑ

Ο αυτοκινητόδρομος που σε βάζει στην… πρίζα! (+video)

ΝΕΑ

Το Section of State Road 516 δεν είναι ένας κοινός αυτοκινητόδρομος. Διασχίζοντάς τον, φορτίζεις και το ηλεκτρικό σου αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Οι ανησυχίες σχετικά με τη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων, σε μεγαλύτερα ταξίδια, είναι ένας από τους λόγους που πολλοί οδηγοί εξακολουθούν να διατηρούν… διακριτικές αποστάσεις από την ηλεκτροκίνηση.

Χρειάζεται ακόμα περισσότερος χρόνος για τη φόρτιση ενός EV, από ό,τι για τον ανεφοδιασμό ενός αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης και δεν υπάρχει πάντα ένα σημείο φόρτισης ελεύθερο (ή λειτουργικό) όταν το χρειάζεστε. Δεν θα ήταν πιο εύκολο αν μπορούσατε να φορτίσετε, ενώ οδηγείτε;

Οι οδηγοί EVs στην Κεντρική Φλόριντα μόλις έκαναν ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνει πραγματικότητα αυτό, που σε πρώτη φάση, μοιάζει με όνειρο επιστημονικής φαντασίας, επειδή η πολιτεία μόλις χορήγησε την έγκριση για ένα νέο αυτοκινητόδρομο με διόδια, που θα περιέχει ένα ηλεκτροδοτημένο τμήμα ικανό να φορτίζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Advertisement
Advertisement

Ο νέος αυτοκινητόδρομος State Road 516 είναι ένα κοινό έργο μεταξύ της Central Florida Expressway Authority (CFX) και της ASPIRE, της οποίας το πλήρες όνομα είναι πολύ μεγάλο και όχι τόσο σημαντικό.

Tο κύριο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι είναι αυτοί που φέρνουν το ENRX, ένα καινοτόμο σύστημα φόρτισης. Το σύστημα λειτουργεί σαν αυτό… που χρησιμοποιείται στην ηλεκτρική οδοντόβουρτσα ή στον ασύρματο φορτιστή τηλεφώνου στο αυτοκίνητό σας και στέλνει ενέργεια από προσυναρμολογημένα πηνία περιέλιξης εδάφους στην επιφάνεια του δρόμου, σε ένα «μαξιλάρι»-δέκτη, κάτω από το όχημα.

Advertisement

Το ENRX έχει ήδη λάβει μέρος σε πολλές δοκιμές στην Ευρώπη, εδώ και 25 χρόνια και παρέχει 180 kW στα ηλεκτρικά οχήματα που ο δρόμος εντοπίζει αυτόματα ότι κινούνται από πάνω του.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι ο εξοπλισμός είναι ικανός να φορτίζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία και δεν θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στα μη ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Advertisement

Ακούγεται πολλά υποσχόμενο, αν και πριν ενθουσιαστούμε, αξίζει να επισημάνουμε ότι μόνο ένα 1,6 χλμ. του προγραμματισμένου δρόμου ταχείας κυκλοφορίας 8 χλμ. θα ηλεκτροδοτηθεί και ότι αρχικά θα μπορεί να φορτίζει μόνο έναν μικρό στόλο δοκιμαστικών οχημάτων. Αλλά τελικά η CFX ελπίζει να προσφέρει την υπηρεσία φόρτισης σε όλους τους οδηγούς EV. Ωστόσο, δεν θα είναι ο πρώτος δρόμος επαγωγικής φόρτισης της Αμερικής. Αυτή η τιμή πηγαίνει σε ένα οδικό τμήμα 400 μέτρων στο Ντιτρόιτ, που άνοιξε τον περασμένο μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απόδραση στο Μέτσοβο και στην Πίνδο με ηλεκτρικό! (+video)
Πού θα βρείτε τους νέους ταχυφορτιστές της ΔΕΗ blue;
Η ηλεκτροκίνηση οδηγεί τη μετάβαση στις πόλεις του μέλλοντος