Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nyobolt concept: Η Elise που… ηλεκτρίζει

Ελλάδα 2:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nyobolt concept: Η Elise που… ηλεκτρίζει

ΝΕΑ

Nyobolt concept: Η Elise που… ηλεκτρίζει

ΝΕΑ

Το Nyobolt concept δεν είναι ένα συνηθισμένο πρωτότυπο, αλλά μια Lotus Elise που επανασχεδιάστηκε και μπήκε στην πρίζα, βάζοντας σ’ αυτήν και τους απανταχού φίλους της φίρμας.

Advertisement
Advertisement

Όπως κάθε Lotus, που σέβεται τις καταβολές της, η επανασχεδιασμένη ηλεκτρική πρωτότυπη Elise, έχει χαμηλό βάρος (1.246 κιλά) και με 470 ίππους, υπόσχεται «καυτές» επιδόσεις στην άσφαλτο.

Αναμένεται να δοκιμαστεί, σε κανονικές συνθήκες, το προσεχές φθινόπωρο, ενώ εφόσον λάβει το τελικός «οκ», το αυτοκίνητο θα παραχθεί σε μόλις 25 μονάδες.

Advertisement
Advertisement

Το όνομα Nyobolt προέρχεται από τη βρετανική εταιρεία τεχνολογίας, που εξέλιξε τις μπαταρίες του αυτοκινήτου, για τις οποίες πέραν των επιδόσεων, καυχάται και για τη γρήγορη φόρτιση, αλλά και τη μεγάλη αυτονομία.

Η Nyobolt υποστηρίζει ότι οι μπαταρίες της είναι μικρότερες και ελαφρύτερες από αυτές που χρησιμοποιούνται από τα EV σήμερα, αλλά εξακολουθούν να είναι ανακυκλώσιμες και κατασκευασμένες σε χαμηλότερη τιμή. Χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα υποδομή, φορτίζει πλήρως σε μόλις έξι λεπτά και φορτίζει στο 80% σε τέσσερα λεπτά.

Η Nyobolt ισχυρίζεται επίσης ότι οι μπαταρίες της μπορούν να υποστούν περισσότερους από 2000 κύκλους γρήγορης φόρτισης, χωρίς «σημαντική απώλεια απόδοσης» και ότι χάρη στην εξελιγμένη τεχνολογία τους, η διάρκεια ζωής τους μπορεί να ξεπεράσει τα 300.000 χιλιόμετρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Toyota εξελίσσει τις μπαταρίες του μέλλοντος
Lotus και Alpine σταματούν τη συνεργασία
Πως η Lotus θα ανταγωνιστεί την Porsche