Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nτέρμπι αιωνίων: Audi RS 3 vs BMW M2 (+video)

Ελλάδα 20:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nτέρμπι αιωνίων: Audi RS 3 vs BMW M2 (+video)

ΝΕΑ

Nτέρμπι αιωνίων: Audi RS 3 vs BMW M2 (+video)

ΝΕΑ

Ανέκαθεν είχε ενδιαφέρον η κόντρα αυτή, που ήθελε το τετρακίνητο Audi να στέκεται «απέναντι» στη μικρότερη M της BMW, σε ευθείες και στροφές.

Advertisement
Advertisement

Χάρη στο video του Throttle House, έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε τις διαφορές σε ευθεία και όχι μόνο ανάμεσα στα δύο δημοφιλή σπορ μοντέλα.

Από τη μια η BMW M2 με 460 ίππους και 550 Nm ροπής, να έχει να διαχειριστεί το απόβαρο των 1,8 τόνων, με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο της ZF να φροντίζει για τη μεταφορά της απόδοσης στους τροχούς του πίσω άξονα. Στον αντίποδα, οι 400 ίπποι με τα 500 Nm ροπής του Audi RS 3, συνδυάζεται με 7άρι κιβώτιο DSG που στέλνει την απόδοση στους τέσσερις τροχούς, με δυνατότητα μάλιστα να φτάνει έως και σε ποσοστό 50:50 (εμπρός και πίσω).

Advertisement
Advertisement

Παρά την ύπαρξη της τετρακίνησης, το μοντέλο της Audi είναι ελαφρύτερο καθώς ζυγίζει 1.650 κιλά. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο, παρά τη μικρότερη απόδοση, το RS 3 στέκεται τόσο καλά σε όλες τις κόντρες που υποβάλλεται από τους συντελεστές του καναλιού Throttle House, οι οποίοι δεν χάνουν την ευκαιρία να κάψουν αρκετό λάστιχο και με τα δύο αυτοκίνητα, ενώ δίνουν και το στίγμα των διαφορών που εντοπίζουν από τη σύγκριση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στα σκαριά ένα ακόμα πιο δυναμικό Audi RS 6
Αυτές είναι οι συμβατικές εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 5
Δοκιμή: Audi RS e-tron GT