Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτές είναι οι συμβατικές εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 5

Ελλάδα 7:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτές είναι οι συμβατικές εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 5

ΝΕΑ

Αυτές είναι οι συμβατικές εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 5

ΝΕΑ

Η πρόσφατη παρουσίαση της καινούργιας Σειράς 5 από την BMW έγινε με τρόπο που επικεντρώθηκε στην τεχνολογία της, αφήνοντας εκτός ένα βασικό στοιχείο.

Advertisement
Advertisement

Οι άνθρωποι της BMW παρουσίασαν τη νέα Σειρά 5 έχοντας κατά νου να επικεντρωθούν και στην i5, την αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του πολυτελούς μοντέλου της.

Αναφορικά με τους θερμικούς κινητήρες, αρχικά ανακοίνωσαν τη διάθεσή της μόνο με τον δίλιτρο τετρακύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα και ήπιο υβριδικό σύστημα που αποδίδει 208 ίππους (520i) και με τον επίσης δίλιτρο τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα με ήπιο υβριδικό σύστημα ο οποίος έχει μέγιστη ισχύ 197 ίππους (520d).

Όσοι θέλουν να αποκτήσουν την όγδοη γενιά της Σειράς 5 με κάποιο ουσιαστικότερο σύστημα υβριδικής διάταξης κινητήρα θα πρέπει να περιμένουν. Πόσο; Τουλάχιστον ως τις αρχές του 2024, όπως ανακοίνωσε η BMW.

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος γι’ αυτό είναι ότι αφενός δόθηκε έμφαση στην αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου και αφετέρου στην αρχική κάλυψη της ζήτησης για το νέο μοντέλο.

Έστω και μόνο με αυτούς τους δύο βασικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, τόσο στην πισωκίνητη εκδοχή όσο και στην τετρακίνητη («xDrive»).

Advertisement

Όμως, η γερμανική εταιρεία έχει ανακοινώσει λεπτομέρειες για τις Plugin υβριδικές εκδόσεις τής νέας Σειράς 5. Έτσι, η 530e θα διαθέτει τον δίλιτρο τετρακύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα, σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα. Η  μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς θα φτάνει τους 299 ίππους και η μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή τα 450 Nm.

Advertisement

Οι μπαταρίες θα έχουν ενεργειακή χωρητικότητα 19,4 kWh και θα μπορούν να κινήσουν το αυτοκίνητο ως αμιγώς ηλεκτρικό για μια απόσταση μεταξύ 87-101 χλμ., σύμφωνα με την BMW.

H 530e θα επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 6,4 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά της θα φτάνει τα 230 χλμ./ώρα.

Εκτός αυτής, θα διατίθεται και η 550e xDrive. Σε αυτή, κάτω από το καπό της θα βρίσκεται ο 6κύλινδρος σειρά τρίλιτρος turbo βενζινοκινητήρας ο οποίος σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα θα έχει μέγιστη ισχύ 489 ίππους και μέγιστη ροπή 700 Nm.

Advertisement

Οι μπαταρίες θα είναι οι ίδιες (19,4 kWh) και θα μπορούν να κινήσουν το αυτοκίνητο ως αμιγώς ηλεκτρικό για μια απόσταση μεταξύ 79-90 χλμ., σύμφωνα με την εταιρεία.

Τέλος, η 550e xDrive θα επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά της θα περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτή είναι η νέα BMW i5
ΒΜW: Το Concept Touring Coupe αποτίνει φόρο τιμής
Αυτή είναι η BMW για τη θάλασσα