Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σώζεται αυτή η Lamborghini Countach;

Ελλάδα 4:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σώζεται αυτή η Lamborghini Countach;

ΝΕΑ

Σώζεται αυτή η Lamborghini Countach;

ΝΕΑ

Αν και είναι δύσκολο να το πιστέψουμε τώρα, υπήρχε μια εποχή, που η Lamborghini Countach ήταν σχετικά προσιτή.

Advertisement
Advertisement

Το 2001, σε ορισμένες αγορές, θα μπορούσατε να πάρετε μία αξιοπρεπής παλαιότερη Countach με «στενό» αμάξωμα για 42.500 ευρώ, χρήματα με τα οποία αγοράζατε μία νέα Porsche Boxster.

Τώρα αυτά τα πρώτα μοντέλα αξίζουν 1.300.000 ευρώ και ακόμη και αυτό το ακατάστατο, μερικώς αποσυναρμολογημένο… όχημα μπορεί να σας αποφέρει 450.000 ευρώ.

Σε δημοπρασία του οίκου Historics στο Ηνωμένο Βασίλειο αργότερα αυτό το μήνα, πωλείται η Lamborghini Countach 5000 του 1982 (σε κάποιες αγορές ονομαζόταν 500S).

Advertisement
Advertisement

 

Πρόκειται για ένα μοντέλο που παρουσιάστηκε εκείνη τη χρονιά και συνδύαζε τα ελαστικά Pirelli P7, τα πιο φαρδιά «φτερά» που παρουσιάστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1970 με έναν μεγαλύτερο κινητήρα 4,8 λίτρων.

Το αυτοκίνητο ανήκει στον πωλητή από το 2000 και στην προηγούμενη ζωή του ήταν αρκετά ευπαρουσίαστο. Τόσο ώστε να γίνει εξώφυλλο βιβλίου για τη Lamborghini με τίτλο «The Spirit of the Bull» και να γίνει θέμα στην εκπομπή Fifth Gear.

Advertisement

Βέβαια αυτές οι μέρες δόξας έχουν περάσει πολύ. Παρόλο που υπάρχουν τιμολόγια που επιβεβαιώνουν την ανακατασκευή του κινητήρα και τον νέο συμπλέκτη σε αντιπροσωπεία της Lamborghini στο Λονδίνο το 2004 και μια ανακαίνιση στο πλαίσιο και την ανάρτηση το 2005-6, το αυτοκίνητο δεν έχει κινηθεί το 2008. Τότε που ετοιμάστηκε για βαφή.

Advertisement

Δυστυχώς, η εταιρεία, η οποία ήταν υπεύθυνη για την αναπαλαίωση έκλεισε και το αυτοκίνητο κατέληξε σε αποθήκη μέχρι πρόσφατα, που βγαίνει προς πώληση. Ο ιδιοκτήτης της ισχυρίζεται ότι υπάρχουν όλα τα κομμάτια για να τελειώσει η αναπαλαίωση, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου παρμπρίζ και της πίσω αεροτομής (τύπου μπούμερανγκ).

Ο οίκος δημοπρασιών εκτιμά ότι η Lambo θα πιάσει 212.000 ευρώ αργότερα αυτόν τον μήνα, ενώ ο ιστότοπος Hagerty’s υπολογίζει πως ένα τελειωμένο, αυτοκίνητο θα μπορούσε να αξίζει 300 ως 400.000 ευρώ ανάλογα με την κατάσταση.

Advertisement

Λοιπόν, νιώθετε γενναίοι να αναλάβετε το project;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή είναι η πιο παλιά Lamborghini Countach
Lamborghini Countach: Πόσο (δεν) άλλαξε
Lamborghini Countach: Πρωταγωνιστεί στην ταινία «House Of Gucci» (+video)