Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nissan Leaf e+: Κορυφαία βαθμολογία από το Green NCAP

Ελλάδα 22:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nissan Leaf e+: Κορυφαία βαθμολογία από το Green NCAP

ΝΕΑ

Nissan Leaf e+: Κορυφαία βαθμολογία από το Green NCAP

ΝΕΑ

Η πρωτοβουλία του Green NCAP, που ιδρύθηκε για να προωθήσει την ανάπτυξη αυτοκινήτων που είναι καθαρά, ενεργειακά αποδοτικά και φιλικά προς το περιβάλλον, απένειμε στο Leaf e+ μια σειρά πολύ καλών βαθμολογιών για τρεις παραμέτρους δοκιμών.

Advertisement
Advertisement

Το Nissan Leaf e+ πέρασε με απόλυτη επιτυχία την ολοκληρωμένη αξιολόγηση Green NCAP, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη βαθμολογία πέντε αστέρων από τον ανεξάρτητο φορέα δοκιμών.

Αποδεικνύοντας τα πλεονεκτήματά του, στις πραγματικές και εργαστηριακές δοκιμές, σύμφωνα με τα πρότυπα καθαρού αέρα, αερίων θερμοκηπίου και ενεργειακής απόδοσης, το μηδενικών εκπομπών Nissan Leaf e+ πέτυχε πολύ καλή βαθμολογία στις δύο πρώτες αξιολογήσεις.

Advertisement
Advertisement

Εξασφάλισε 9,9/10 για την ενεργειακή του απόδοση, με το Green NCAP να ξεχωρίζει το e-Pedal με τεχνολογία αναγεννητικής ενέργειας.

Ο Marco Fioravanti, Αντιπρόεδρος Προϊοντικού Σχεδιασμού της Nissan AMIEO, δήλωσε: «Από τo λανσάρισμα του ως του πρώτου ηλεκτρικού οχήματος μαζικής παραγωγής το 2010, το Nissan Leaf έχει κάνει τη βιώσιμη, μηδενικών εκπομπών ρύπων κινητικότητα εφικτή πραγματικότητα για εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες, σε όλο τον κόσμο».

Advertisement

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης των 62 kWh του μοντέλου αποδίδει έως και 528 χλμ. αυτονομίας στον αστικό κύκλο WLTP, ενώ η τεχνολογία e-Pedal, αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι οδηγούν επιτρέποντας την επιτάχυνση, την επιβράδυνση και την πλήρη στάση με την απλή αύξηση ή μείωση της πίεσης που ασκείται στο γκάζι.

Οι οδηγοί του Leaf e+ μπορούν να βελτιώσουν περαιτέρω την ενεργειακή απόδοση με τις λειτουργίες B Mode και ECO Mode του μοντέλου, που συνδυάζονται για τη μεγιστοποίηση της ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση, τη βελτιστοποίηση της απόδοσης ισχύος και την εξοικονόμηση ενέργειας, παρέχοντας σιγουριά σε μεγαλύτερα ταξίδια.

Advertisement

Το Nissan Leaf, μπορεί τώρα να αποκτηθεί  με το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά», σε ιδιαίτερα δελεαστικές τιμές που ξεκινούν από τις 27.500€ για την έκδοση με την μπαταρία των 40Kwh (συμπεριλαμβανομένων των επιδοτήσεων στην αρχική τιμή  και στην απόσυρση παλαιού οχήματος).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μια συνεργασία αυτοκινήτου και τρένου (video)
Nissan: Ξεπέρασε τις 250.000 πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων
Το Nissan Leaf αποκτά νέο «ήχο» (+video)

Advertisement