Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μια συνεργασία αυτοκινήτου και τρένου (video)

Ελλάδα 15:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μια συνεργασία αυτοκινήτου και τρένου (video)

ΝΕΑ

Μια συνεργασία αυτοκινήτου και τρένου (video)

ΝΕΑ

Ως μέσα μεταφοράς, τα τρένα και τα ηλεκτρικά οχήματα (EVs) έχουν πολλά κοινά. Και τα δύο παρέχουν τη χαρά του ταξιδιού, είναι ασφαλή και βολικά και, επεκτείνοντας τις δυνατότητες της ηλεκτρικής μετακίνησης, συμβάλλουν και τα δύο στην υλοποίηση μιας βιώσιμης κοινωνίας.

Advertisement
Advertisement

Στη σύγχρονη ζωή, μπορούμε πλέον να χρησιμοποιούμε τρένα και ηλεκτρικά οχήματα παράλληλα, για παράδειγμα, όταν ταξιδεύουμε σε μια νέα πόλη. Ποιος είναι όμως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να συνδυάσει κάποιος τους δύο τρόπους ταξιδιού; Για μια πιο γραφική διαδρομή, συχνά προτιμάται ένα ταξίδι με τρένο. Ωστόσο, για άλλους σκοπούς, η οδήγηση με αυτοκίνητο μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα. Σε κάθε περίπτωση και μόνο η σκέψη για τη διαδρομή και το πώς θα φτάσετε στον προορισμό σας, μπορεί να είναι συναρπαστική.

Τώρα η Nissan αναπτύσσει έναν εντελώς νέο τρόπο για να συνδυάσει τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται τόσο στο σιδηροδρομικό δίκτυο, όσο και στα ηλεκτρικά οχήματα. Για μπαταρίες σε συσκευές σιδηροδρομικών διαβάσεων, η East Japan Railway Company (JR East), ένας από τους κορυφαίους παρόχους σιδηροδρομικών υπηρεσιών της Ιαπωνίας, δοκιμάζει επαναχρησιμοποιημένες μπαταρίες από τα EVs Nissan Leaf.

Οι σιδηροδρομικές διαβάσεις είναι απαραίτητες τόσο για την εύρυθμη λειτουργία των τρένων, όσο και για την ασφάλεια της οδικής κυκλοφορίας. Μάλιστα σε κάθε διάβαση, οι σιδηροδρομικές εταιρείες εγκαθιστούν μονάδες παροχής ρεύματος έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι λειτουργούν σωστά, ανά πάσα στιγμή. Επί του παρόντος, αυτές οι μονάδες παροχής ρεύματος έκτακτης ανάγκης χρησιμοποιούν μπαταρίες μολύβδου-οξέος. Ωστόσο, οι προσπάθειες αντικατάστασής τους με επαναχρησιμοποιημένες μπαταρίες Nissan Leaf ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2021 στη σιδηροδρομική διάβαση Atago της γραμμής Jōban, η οποία διασχίζει την πόλη Minamisoma, στην επαρχία Φουκουσίμα.

Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο «καυτό» μπορεί να είναι ένα υβριδικό Nissan GT-R;
Nissan Navara για τον δήμο Δυτ. Λέσβου
Εικονική βόλτα στην γκαλερί Nissan Crossing (video)