Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απίστευτη καταγγελία για «μεγάλο αδελφό»

Ελλάδα 5:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απίστευτη καταγγελία για «μεγάλο αδελφό»

ΝΕΑ

Απίστευτη καταγγελία για «μεγάλο αδελφό»

ΝΕΑ

Υπάρχουν σειρές στο Netflix, που έχουν λιγότερο έντονη πλοκή, από το εταιρικό δράμα που εκτυλίσσεται, αυτή τη στιγμή, στις υψηλότερες βαθμίδες της Nissan…

Advertisement
Advertisement

Η μεγάλη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία διερευνά τους ισχυρισμούς ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος Μακότο Ουτσίντα διεξήγαγε παρακολούθηση, ακόμα και με κρυφές οικιακές κάμερες, στον Ασουανί Γκούπτα, τον τέως, πλέον, Chief Operating Officer.

Σύμφωνα με τον Χάρι Νάντα, ανώτερο σύμβουλο της Nissan, η παρακολούθηση ήταν μια προσπάθεια να ασκηθούν πιέσεις και να απομακρυνθεί ο Γκούπτα, τον οποίο ο Ουτσίντα αντιλήφθηκε ως εμπόδιο για την επίτευξη νέας συμφωνίας με τη Renault.

Οι ισχυρισμοί παρακολούθησης, που αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από τους Financial Times, έγιναν από τον Νάντα σε επιστολή της 19ης Απριλίου προς τους ανεξάρτητους διευθυντές, στο διοικητικό συμβούλιο της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο έλαβε επίσης ένα αντίγραφο της επιστολής, ο Νάντα λέει ότι ο Ουτσίντα διεξήγαγε παρακολούθηση εναντίον του Γκούπτα, για μια απροσδιόριστα “μεγάλη χρονική περίοδο”. Η επιστολή σχετίζεται επίσης με πληροφορίες σχετικά με μια διάσπαση μεταξύ των ανώτερων στελεχών της Nissan, σχετικά με τη σχέση με τη Renault και ανησυχίες για μεταβιβάσεις πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ο Γκούπτα, ο οποίος διορίστηκε COO της Nissan το 2019, είχε αμφισβητήσει τους όρους της αναθεωρημένης συμφωνίας με τη Renault. Τέθηκε υπό παρακολούθηση από τον Ουτσίντα, ο οποίος επιδιώκει να οριστικοποιήσει τη συμφωνία.

Ο Ουτσίντα φέρεται να ήθελε να βρει πληροφορίες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως μοχλός για να εκδιώξει τον Γκούπτα, ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρησή του, νωρίτερα αυτό το μήνα.

Advertisement

Προηγουμένως, ο Γκούπτα διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στο σχέδιο ανάκαμψης της Nissan, το οποίο στόχευε στον εξορθολογισμό των λειτουργιών και είχε θεωρηθεί ως πρωτοπόρος για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Αυτό το σκάνδαλο ακολουθεί μια ταραχώδη περίοδο στην ιστορία της Nissan, στην οποία εμπλέκεται ο προηγούμενος διευθύνων σύμβουλός της Κάρλος Γκον, ο οποίος κατηγορήθηκε για απόκρυψη εισοδήματος εκτός από άλλες οικονομικές ατασθαλείες, πριν από πέντε χρόνια.

Advertisement

Ο Γκον τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό στην Ιαπωνία, αλλά αργότερα διέφυγε στον Λίβανο, με τη βοήθεια μιας ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας, κρυμμένος σε ένα κουτί οργάνων. Η Ιντερπόλ έχει αυτή τη στιγμή κόκκινη ειδοποίηση για τη σύλληψή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κάρλος Γκόν: Στρέφεται κατά της Nissan
Το νέο Nissan Z Nismo αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο
Δείτε το νέο Nissan Z Nismo εν δράσει (+ video)