Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Tesla εξελίσσει και πιο μικρό Cybertruck;

Ελλάδα 18:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Tesla εξελίσσει και πιο μικρό Cybertruck;

ΝΕΑ

H Tesla εξελίσσει και πιο μικρό Cybertruck;

ΝΕΑ

Φουντώνουν και πάλι οι φήμες που θέλουν τον Elon Musk να έχει ζητήσει την εξέλιξη και μιας… μινιόν εκδοχής του πολυαναμενόμενου αγροτικού.

Advertisement
Advertisement

Cybretruck ακούμε, αλλά Cybertruck δεν βλέπουμε. Το φουτουριστικό αγροτικό της Tesla είχε παρουσιαστεί το 2019, αλλά έκτοτε δεν έχει καταφέρει να περάσει στην παραγωγή, δημιουργώντας μεγάλη αγωνία στους 1,3 εκατ. ανθρώπους που το έχουν παραγγείλει.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το pick-up θα έχει μήκος 5.885 χλστ. με το ωφέλιμο μήκος φόρτωσης να ανέρχεται σε 2.000 χλστ., ικανοποιώντας πλήθος μεταφορικών αναγκών. Τι γίνεται, όμως, με αυτούς που θα ήθελαν ένα μικρότερο και ως εκ τούτου περισσότερο ευέλικτο Cybertruck;

Σύμφωνα με δηλώσεις του αφεντικού της Tesla, Elon Musk, τον Νοέμβριο του 2019, η συγκεκριμένη κατηγορία αγοραστών θα μπορούσε να ικανοποιηθεί μέσω της εξέλιξης μιας… μινιόν εκδοχής του αγροτικού. Με το πέρασμα, όμως, του χρόνου, το συγκεκριμένο σενάριο λησμονήθηκε, δεδομένου ότι ουδέποτε έγινε ξανά κάποια σχετική αναφορά.

Advertisement
Advertisement

Σήμερα, αρκετά χρόνια μετά, η μικρότερη εκδοχή του Cybertruck έρχεται ξανά στο προσκήνιο, κατόπιν πρωτοβουλίας του Trip Chowdhry, ενός αναλυτή της Global Equities Research που μελετάει εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στην Tesla.

Όπως επισήμανε ο Chowdry, τόσο η «κανονική» όσο και η «μινιόν» εκδοχή του Cybertruck θα αποκαλυφθούν στο πλαίσιο ενός ειδικού event που θα διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2022. Μάλιστα, αμφότερες οι εκδόσεις θα φέρουν κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις συγκριτικά με το αρχέτυπο Cybertruck, ως απόρροια των ακατάπαυστων προσπαθειών των ανθρώπων της Tesla για περαιτέρω βελτίωση του πολυαναμενόμενου αγροτικού.

Advertisement

Αναλυτικά στοιχεία δεν αποκαλύπτονται, αλλά αναφέρεται ότι το μινιόν Cybertruck θα είναι κατά περίπου 15 με 20% μικρότερο από το κανονικό, ενώ αμφότερες οι εκδόσεις θα κατασκευάζονται από την εταιρεία Steel Dynamic με έδρα το Τέξας, οι εγκαταστάσεις της οποίας βρίσκονται σε απόσταση 160 χλμ. από το Gigafactory της Tesla στην ίδια πολιτεία των ΗΠΑ.

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, η Tesla θα ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα, ενώ αναμένεται και η συγκεκριμενοποίηση του χρονοδιαγράμματος που αφορά τις παραδόσεις των Cybertruck, Semi και Roadster.

Ο αναλυτής της Global Equities Research, όμως, εμφανίζεται βέβαιος ότι στην προσεχή τηλεδιάσκεψη δεν θα γίνει η παραμικρή στο μικρό Cybertruck και ξεκαθαρίζει πως οι παραδόσεις του «κανονικού» μοντέλου δεν θα εκκινήσουν πριν το 2023.

Το Reuters διευκρινίζει ότι η παρατεταμένη αναβολή στην παραγωγή του Cybertruck οφείλεται στην απόφαση της εταιρείας να βελτιώσει ολιστικά το pick-up της, μετά και την αποκάλυψη σχετικής τεχνολογίας μοντέλων (ηλεκτρικών pick-up) από ανταγωνιστικές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Rivian με το R1T και η Ford με το F-150 Lightning.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
O οδηγός ενός Tesla Model 3 χάνει το φως του την χειρότερη στιγμή (+video)
Σας τη «σπάει» το Yoke της Tesla; Υπάρχει λύση!
ΣΟΚ στην Tesla: 19χρονος χακάρει ταυτόχρονα 25 αυτοκίνητα